UNESCO tarafından hem Dünya Kültür Mirası Listesine hem de, arkeolojik kazılar neticesinde ulaşılan Hitit Kil Tablet Arşivleri nedeniyle Dünya Belleği Listesine alınan Türkiye’deki tek yer olan Hattuşa'da Barış Günleri düzenleniyor.

Boğazkale Kaymakamlığı tarafından organize edilerek 21-22-23 Haziran 2019 tarihlerinde düzenlenecek etkinlik ile İlçenin sahip olduğu kültürel mirasın korunması, tanıtımının yapılması ve turizm sektörünün ilçe ve bölge ekonomisine katkısının artırılması hedefleniyor.

Barış, Kültür, Tarih, Macera, Gastronomi, Fotoğraf, Doğa ve Gençlik temalarını bir araya getirilerek İlçenin ve Hattuşa'nın tüm yönleriyle tanıtılması ve bu alanlarda çeşitli etkinliklerin düzenlenmesini kapsayan "Hattuşa Barış Günleri" katılımcılarına dolu dolu eğlence ve aktivite sunuyor.

Hattuşa Barış Günleri Kapsamında "Sizin Gözünüzden Hattuşa" sloganı ile ödüllü Fotoğraf Yarışması ve Foto Maraton da düzenleniyor.

Ülkemizin önde gelen fotoğraf sanatçılarının katılacağı fotoğraf yarışması ve foto maratonunda ilçenin tarihi ve kültürel öğelerinin yanı sıra doğal güzellikleri de profesyonel fotoğrafçılar tarafından fotoğraflanacak.

Barış Günleri kapsamında ayrıca, Çadır ve Karavan Kampı, Doğa Yürüyüşü, Dağcılık, Türk Hava Kurumu tarafından Paramotor, Model Uçak ve Microlight gösterileri, Konser, Kareoke, Resim ve Seramik Atölyeleri gibi bir çok alanda etkinlik ve faaliyet düzenlenecek.

Etkinlik alanında yöresel lezzetlerden oluşan Gastronomi bölümünde de sergi ve satış imkanı sağlanacak.

Hattuşa Barış Günleri ile ilgili bir açıklama yapan İlçe Kaymakamı Yunus Ataman;

"UNESCO Dünya Kültür Mirası ve yine UNESCO Dünya Belleği Listesinde yer alan ülkemizdeki tek yer olan İlçemiz Boğazkale ve Hattuşa'nın tüm yönleriyle tanıtılması ve turizm altyapısının tamamlanarak bu sektörün bölge ekonomisine daha fazla katkı sağlaması için bütüncül bir çalışma yapıyoruz. Etüt çalışmalarını tamamlayarak turizm, tanıtım, tarım ve hayvancılık, istihdamın artırılması, kırsaldan kente olan göçün tersine çevrilmesi ve bütüncül bir yaklaşım ile bölge ekonomisinin hızlı bir şekilde ayağa kaldırılması amacıyla bir dizi çalışma ve akabinde bu çalışmaları hayata geçirmek için çeşitli projeler başlattık.

Hattuşa Barış Günleri de bu projelerden bir tanesidir. "Kadeş Barış Antlaşması" ile Dünyada ilk yazılı barış antlaşmasının imzalandığı bu topraklarda Barışa, Tarihe, Kültüre, Gençlere ve doğaya dikkat çekmek, barışın, tarihin ve kültürün, doğanın korunması sloganı ile bu projeyi ve etkinliğimizi hayata geçiriyoruz. Ülkemizde faaliyet gösteren üst düzey fotoğraf sanatçılarının, doğa sporları kulüplerinin, kamp tutkunlarının, sanat severlerin ve havacılık sporlarına ilgi duyan herkese hitap eden bir organizasyon planlayarak hayata geçiyoruz. Özellikle gençlerimiz, kendini genç hisseden, doğaya, spora, sanata, tarihe ve kültüre ilgi duyan her yaştan ve her guruptan insanlarımızı etkinliğimize davet ediyor, kendilerine dolu dolu bir hafta sonu vaat ediyoruz.

Hattuşa Barış Günlerinin düzenlenmesinde destek ve katkılarını esirgemeyen Çorum Valimiz Sayın Mustafa Çiftçi başta olmak üzere, Çorum Belediye Başkanı Sayın Halil İbrahim Aşgın'a Hitit Üniversitesine, Çorum İl Özel İdaresine, Çorum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne, Boğazkale Belediye Başkanlığına, Çorum Fotoğraf Sanatı Derneğine, Çorum Fotoğraf Kulübüne, Hitit Dağcılık Kulübüne teşekkür ediyorum." dedi.