Kil tabletlere Hititçe yazılı olarak mezuniyet diplomalarını alan Hitit giysileri içindeki çocuklar, döneme özgü taktıkları keplerini fırlatarak ilkokuldan mezun oldular.
Çorum Yavuz Sultan Selim İlkokulu öğrencilerinin, öğretmenleri Erdal Şahin ve Gülhayat Taşkıran’ın öncülüğünde ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Çorum Öğrenim birimi gönüllülerinin desteği ile hazırlanan mezuniyetleri ilginç ve renkli görüntülere sahne oldu.

Hitit Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Arkeoloji bölümü öğrencileri ve Yavuz Sultan Selim İlkokulu 4-E ve 4-C sınıfı öğrencileri tarafından kil tabletler üzerine Hititçe mezuniyet diplomaları yazıldı.
Mezuniyet töreni 5 bin yıllık kent Hattuşa Surları önünde Purulli Bahar Bayramı etkinliklerinde yapıldı.
Oldukça heyecanlı görünen minikler Arkeoloji bölümünden ağabey ve ablalarıyla tarihin ilk yazılı barış antlaşması Kadeş Barışı’nın imzalanışını da canlandırdıktan sonra tarihi surların önüne kurulan sahnede kil tabletlere yazılı sembolik diplomalarını protokol üyelerinin ellerinden aldılar.

Diploma töreninin ardından havaya fırlatılan keplerle, ovaya yayılan çocuk sesleri binlerce yıllık kente adeta yenide hayat verdi.