Boğazkale Kaymakamlığı tarafından işletmesi Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan Kaymakamlık Köylere Hizmet Götürme Birliği’ne devralınan Evci Barajı Sulama Tesisleri ile ilgili Boğazkale Kaymakamı Turan Soğukoluk başkanlığında Evci köyünde çiftçilere yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Açılış konuşmasını yapan Kaymakam Turan Soğukoluk, Evce Barajı ile birlikte 10.140 dekar arazinin suyla buluşacağını belirterek, "Çiftçimiz artık sulanabilir ve ekonomik değeri yüksek ürünler ekerek kendi gelirlerini artırdıkları gibi milli ekonomimize de katma değer sağlayacaktır" dedi.

Soğukoluk, “Evci köyünde hükümetimiz tarafından yaptırılan Evci barajı ve sulaması sayesinde 10.140 dekar zirai arazi su ile buluşacaktır. Barajımız 8 milyon metreküp su biriktirme hacmine sahip olup, toplamda 24,6 Milyon TL yatırım maliyeti ile ilçemize köyümüze ve çiftçilerimize kazandırılmıştır. Emeği geçen vekillerimize, valilerimize, bakanlarımıza ve Sayın Cumhurbaşkanımıza özellikle teşekkür ediyorum. Çiftçimiz artık sulanabilir ve ekonomik değeri yüksek ürünler ekerek kendi gelirlerini artırdıkları gibi milli ekonomimize de katma değer sağlayacaktır.

Susuz tarımdan sulu tarıma geçiş sürecinde Kaymakamlık olarak bizler her zaman sizlerin yanındayız. Nitekim ürün desenini zenginleştirmek amacıyla toplantı sonrasında çörekotu tohumu, kinoa ve dane mısır tohumu dağıtacağız. Ayrıca örnek olması bakımından 2 ailemize de tamamen hibe olarak 2 dönüm çilek bahçesi kuracağız. İlerleyen dönemlerde modern sistemlerle Evci’yi tarımın merkezi haline getireceğiz. Hepimize hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Köy okulunda akşam namazından sonra yapılan toplantıda; İlçe Tarım Müdürü Ömer Bakırcı, İlçe Özel İdare Müdürü Ahmet Özsaray, Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Ahmet Şahin, Ziraat Bankası Müdürü Öner Büyükyıldız, Türkiye Şeker Fabrikaları Sungurlu Pancar Bölge Şefi İsmail Şahin kendi kurumları hakkında çiftçilere sunum yaparak faaliyetler hakkında bilgi verdiler.