Vakıf 19 Başkanı Alper Bilan, 15-20 Nisan 2019 tarihlerinde organize edecekleri Dünya Hitit Günü ile ilgili hazırlıklarını sürdürdüklerini belirtti.

Çorum’u ve Kültürel mirasını ulusal ve uluslar arası alanlarda tanıtabilmek için farklı bir çok faaliyetler yaparak kente hizmet etmeye çalıştıklarını anlatan Bilan, “Bu amaçlar doğrultusunda Hitit Uygarlığındaki Antahsum Bayramından yola çıkarak her yıl 15 Nisan tarihini Vakıf 19 olarak “Dünya Hitit Günü” ilan ettik.

Bu tarihi seçerken de 15-22 Nisan tarihlerinin Turizm Haftası olmasını göz önünde bulundurduk. Yani her yıl Turizm Haftası çerçevesinde Dünya Hitit Günü kutlanacaktır” diye kaydetti.

Çorum’un sanayi kadar önemli ikinci bir istihdam ve gelir kaynağı olarak gördükleri turizm sektörüne katkı vermek amacı ile bu konuya katkı verecek her kapıyı ziyaret etiklerini belirtilen Bilan, “Bu projenin hedefinde Tüm Büyük Elçilikler, Üniversiteler, Sivil Toplum Örgütleri, yetişkinler, gençler ,çocuklar ve engelliler var. Bu gurupları ve ilgililerini ziyaret ediyor onlara projeyi anlatıyor ve etkinliğimize davet ediyoruz. Sloganımız “Çorum Tanıtımı Çalınmadık Kapı Kalmasın” Biz oturularak yada sadece demeç vererek Turizm sektörüne bir katkı verilemeyeceğini biliyoruz. O nedenle bu proje insanlara ulaşabilmemiz ve İlimizi tanıtabilmemiz için çok önemlidir. Umarım bu etkinliğin önemi herkes tarafından doğru anlaşılır. Sayın Cumhurbaşkanımız R.Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay Beyefendinin Çorum ziyaretleri sonrasında Hitit Uygarlığının Tanıtılması yönünde ortaya koydukları irade çerçevesinde Dünya Hitit Gününe gerekli maddi ve manevi desteğin verilmesi ve kurumların bu günü bir tanıtım fırsatına dönüştürmesi biz böyle bir tanıtımda ne yapabiliriz diye taşın altına elini koyması gerekmektedir. Sayın Vekillerimizin ve Sanayi Ticaret Odası gibi kuruluşlarında bu işi sahiplenmesi önemlidir” şeklinde ifade etti.

Bilan, açıklamasının devamında şunları dile getirdi;

“Dünya Hitit Günü Türk Japon Vakfı, Vakıf 19 işbirliği ile 15-20 Nisan tarihleri arasında Türk Japon Vakfı Binasında tüm katılımcılara açılacaktır. Turizm Bakanlığı, Çorum Valiliği ve Çorum Belediye Başkanlığı ile işbirliği içerisinde yürüteceğimiz bu çalışma tüm Çorum halkına hayırlı uğurlu olsun.

Bu çalışma içerisinde ön tanıtım broşüründe yer alan etkinlikleri yapmayı planlamaktayız. Bu etkinliklerin başarılı olması için Turizm İl Müdürlüğümüz, sanatçılarımız, iş adamlarımız ve Mütevelli Heyetimiz ile birlikte titiz çalışmalar yürütmekteyiz.

Bu güne kadar yapılan çalışmalardan kısaca bahsetmek isterim. Bu ön tanıtım materyali bütün büyükelçiliklere, Almanya Büyük Elçiliği ve Türk Japon Vakfı aracılığı ile gönderildi. Birçok büyükelçilik yöneticileri ve sivil toplum örgütü başkanları ile randevular alınarak görüşülüyor. Üniversiteler bu konuda bilgilendiriliyor. Okul yöneticileri ile kadın örgütleri ile görüşülüp bilgilendirme toplantıları yapılıyor. Panellerde birçok bilim adamımız konuşmacı ve izleyici olarak iştirak edecekler. Plastik Sanatlar Sergisinde Çorumlu olan ve olmayan 50 civarında kendi dallarında isin yapmış birçok sanatçı katılacak. Yine Konser ve Defile Programlarında kendi dallarında isim yapmış sanatçılar yer alacak. Açılacak olan Workshoplara katılacak guruplara rehberler eşliğinde güzel ve değişik aktiviteler yaptırarak hem tanıtım yapacağız hem de Hitit uygarlığını sevdireceğiz. Okullarla görüşmelerimizde bu ziyaretlerini kendi web sitelerinde duyuracaklarını ifade etmişlerdir. Tüm katılımcı guruplardan bol bol resim çekmelerini ve bunları sosyal medyada paylaşmalarını özellikle rica ediyoruz.

Sayın Valimiz Mustafa Çiftçi’ye, Belediye Başkanımız Sayın Zeki Gül’e, Turizm İl Müdürümüz Sayın Ömer Arslan Beye Vakıf Mütevelli Heyetimiz ve kentimiz adına teşekkür ediyorum. Değerli basınımızdan da bu etkinliğe Çorum tanıtımı adına yeterince yer vermelerini rica ediyorum. Gelişmeleri, görüşme resimlerini ve açık programı netleştiğinde sizlerle paylaşacağım. Bu güne kadar verdiğiniz desteğe teşekkür ediyorum."