Çorum Fotoğraf Sanatı Derneği (ÇOFAD) üyeleri Boğazkale Kaymakamlığı ile Kültür ve Turizm Çorum Müdürlüğü tarafından organize edilen, dünyanın en eski medeniyetleri arasında yer alan Hititler’de baharın gelişini sembolize eden Hattuşa Prurulliya Bahar Bayramı etkinliklerine katıldı.
Etkinlikler boyunca çekimleri Çorum’da gerçekleşen Çam Yarması filmi oyuncuları ile sohbet etme imkanı bulan ÇOFSAD üyeleri Hitit Savaş Sanatları Turnuvası kapsamında ok atma, bıçak atma, balta atma gibi aktivitelere katılma imkanı da buldular.

Kum sanatı gösterileri ilgiyle izleyen ÇOFSAD üyelerinin bir bölümü Anadolu Vosvos Derneği üyeleri ile gece çadır kampı kurdu.
İbikçam Göleti Japon Bahçesinde yapılan kahvaltı sonrasında Hitit Yolu Bahar Yürüyüşüne katıldılar.
Doğanın en güzel karelerini fotoğraflayan ÇOFSAD üyeleri Anadolu Vosvos Derneğinin klasik araçlarla Hattuşa turuna katılarak etkinliklerini sonlandırdılar.

ÇOFSAD Basın Sözcüsü Zekiye Çalışkan böylesine güzel bir etkinliği kendilerine sunan Boğazkale Kaymakamı Turan Soğukoluk’a teşekkür ederek, Çorum‘un tarihini kültürünü sosyal yaşamını fotoğraflayarak tanıtılması hususundaki çalışmalarının devam edeceğini belirtti.