Çorum Boğazkale Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından gerçekleştirilen Süt Sığırcılığı Projesine başvuru sonucunda kabul edilen 4 aileye 2’şer adet gebe büyük baş hayvan teslim edildi.

Projeyle ilgili açıklamada bulunan Boğazkale Kaymakamı Turan Soğukoluk, "Gelir getirici projeler kapsamında yapılan süt sığırcılığı projesine ihtiyaç sahibi olan ailelerimize kendilerinin de uzman olduğu konularda aile bütçelerine maddi ve manevi katkı sağlayabilecekleri istihdam alanları oluşturmaya çalışıyoruz. İhtiyacı olan ailelerimizin her türlü girişimcilikte bulunarak, üretim yapması ve iyi kazanç sağlaması için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının desteği ile çeşitli projeleri hayata geçiriyoruz. Bu kapsamda ailelerimizin gelirlerine katkı sağlayabilmenin mutluluğunu yaşıyoruz." dedi.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf Müdürü Sayın Şahin Şeker ise ‘‘Süt Sığırcılığı Projesi’’ hakkında yaptığı açıklamada proje kapsamında başvuru sahibi tarafından 2 yılı geri ödemesiz, 5 yıl vadeli ve faizsiz olarak geri ödemesinin yapılacağını bildirdi.

Boğazkale Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından hazırlanan Süt Sığırcılığı projesi 3’ü bayan 1’ erkek olmak üzere toplam 4 haneye 2’şer adet gebe büyükbaş hayvan teslim edildiğini kaydeden Şeker, projenin sürekliliği ve verimi için 6 ayda bir izleme sürecine tabi tutulacağını ifade etti.