Boğazkale Kaymakamlığı tarafından ilçedeki 14 köyün tamamına "Barış'ın Şehri Hattuşa" temalı Türk Mavisi renginde otobüs durakları yerleştirildi.

Özellikle karlı, yağmurlu ve sıcak günlerde zorluk çeken taşımalı servis öğrencilerinin toplandığı noktalara kurulum yapılan duraklar, köydeki öğrencilerin ve vatandaşların hizmetine sunuldu.

Ayrıca 14 köyün tamamına muhtarların yoğun talepleri üzere kış mevsiminde iş makinelerinin giremediği sokak aralarını kardan temizleyecek; yaz mevsiminde ise arazi yollarını ve tarlaları tesviye edecek ve hayvancılıkta çeşitli işler için kullanabilecekleri "Tesviye Küreği" alarak bütün köylerin muhtarlıklarına teslim edildi.

Kaymakam Turan Soğukoluk, yaptığı açıklamada; “Amacımız köylerimizi şehir standartlarına çıkarabilmektir. Bu kapsamda Valiliğimizin “Köylerimiz Şehir Oluyor” projesine katkı sağlamak ve vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırarak daha yaşanabilir köyler imar etmektir. Köylerimizdeki vatandaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyor emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.