Boğazkale'de ilki gerçekleştirilen TÜBİTAK Bilim Fuarı Boğazkale Ortaokulu tarafından düzenlendi.
Çorum'un Boğazkale ilçesinde bulunan Boğazkale Ortaokulu'nda TÜBİTAK Bilim Fuarı düzenlendi.
Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK (Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu) arasında imzalanan ve TÜBİTAK Bilim ve Toplum Dairesi tarafından yürütülen Eğitimde İşbirliği Protokolü kapsamında bilim kültürünün geliştirilmesine yönelik olarak Boğazkale Ortaokulu tarafından 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı düzenlendi.
TÜBİTAK Bilim Fuarı, Boğazkale Kaymakamı Osman Aydoğan, Garnizon Komutanı Yakup Akmeşe, Boğazkale Belediye Başkanı Osman Tangazoğlu, Sungurlu Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yılmaz, Boğazkale İlçe Milli Eğitim Müdürü Selahaddin Sütbaş ve Şube Müdürü Rıza Güleçyüz, Sungurlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Atcıoğlu, Türk Eğitim−Sen Çorum  Şube Başkanı Selim Aydın, Türk Eğitim−Sen Sungurlu Temsilcisi Ali Karslı, Eğitim Bir−Sen Boğazkale Temsilcisi Mehmet Yılmaz, Boğazkale ve Sungurlu’daki okul ve kurum müdürleri, daire amirleri, öğretmenler, öğrenciler, veliler ve Boğazkale halkının  katılımıyla Boğazkale Ortaokulu bahçesinde gerçekleşti.
Bilim Fuarı saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Açılış konuşmasını Boğazkale Kaymakamı Osman Aydoğan'ın yaptığı TÜBİTAK Bilim Fuarının açılış kurdelesi, Kaymakam Aydoğan, Garnizon Komutanı Yakup Akmeşe, Belediye Başkanı Osman Tangazoğlu ve Sungurlu Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yılmaz tarafından kesildi.
7 öğretmenin danışmanlığında 66 öğrenci tarafından hazırlanan 33 projenin sergilendiği TÜBİTAK Bilim Fuarında yapılan açılışın ardından stantlarda sergilenen projeler tek tek incelendi. Fuardaki projeleri tek tek gezerek, öğrencilerimizin büyük bir özveri ile hazırlamış oldukları projeler hakkında öğrenci ve öğretmenlerden bilgi alan ziyaretçiler, fuar alanını ve projeleri çok beğenerek öğrencileri tebrik etti.
Boğazkale’de ilki gerçekleştirilen TÜBİTAK Bilim Fuarının Boğazkale Ortaokulu tarafından yapıldığını belirten Boğazkale Kaymakamı Osman Aydoğan, öğrencilerin hazırlamış olduğu projelerle yakından ilgilendi.
Kaymakam Aydoğan, projelerin öğrencilere farklı bakış açısı ve sunum yapabilme yeteneği kazandırdığını söyledi. Aydoğan, öğrencilerin proje yapma ve bilimsel çalışmalarda yer alma isteklerinin artırılması, sosyal ve kültürel yönlerden gelişimleri amaçlanan TÜBİTAK Bilim Fuarında çok güzel projeler hazırlandığını belirterek, büyük bir özveri ile hazırlanan projelerden ötürü okulun öğretmen ve öğrencilerini tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.
Boğazkale'de bir ilki gerçekleştirdiklerini belirten Boğazkale Ortaokulu Müdürü Fikret Gündoğdu; “Boğazkale Ortaokulu olarak düzenlemiş olduğumuz TÜBİTAK Bilim Fuarında öğretmenlerimizin danışmanlığında 66 öğrencimiz tarafından hazırlanan 33 proje sergilendi. Okulumuz öğrencilerinin bilimsel düşünme becerilerini geliştirmek, karşılaştıkları sorunlara akılcı çözümler bulabilmelerine yardımcı olmak ve geleceğin bilim insanlarının ilk adımlarını teşvik etmek üzere bu fuarı düzenledik. Öğrencilerimiz kendi istekleri doğrultusunda belirledikleri konular üzerinde çalışmalar yaparak, ilgi alanlarına göre araştırmalarını projeye dönüştürdüler. Amacımız öğrencilerimizin eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam oluşturmaktır. Öğrenciler deneyler yaparak kendi yeteneklerini de keşfetmiş oluyor. Denenirse neler yapabileceklerini görüyorlar. Bu da ileriki hayatlarında onlara güzel bir deneyim ve cesaret verici bir sonuç ortaya çıkartıyor. Geleceğimizin teminatı ve aydınlık yarınları olan çocuklarımıza güzel bir gelecek sunmak bizim görevimiz. Bunun yolu da eğitimden geçiyor. Umut ediyor ve diliyorum ki, bu gün atılan bu tohumlar, gelecek neslimizin yetişmesinde çok faydalı olacaktır. Bilim Fuarımızın düzenlenmesinde, projelerin hazırlanmasında ve sunumunda emeği geçen tüm öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi yoğun çalışma ve gayretlerinden dolayı kutluyor ve teşekkür ediyorum. Bilim Fuarımıza katılımlarıyla bizleri onurlandıran tüm protokol üyelerine ve konuklarımıza şükranlarımı arz ediyorum” dedi.