Çorum Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün, İŞ-KUR ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde Boğazkale Evci ve Emirler Köylerinde açılan "Örtüaltı Sebze Yetiştiriciliği ve Süt Sığırı Yetiştiriciliği" kurslarına katılan kursiyerlere sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Törene Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Erdem Kolabaş, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Arzu Özkader, Boğazkale İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Bakırcı, İlçe Özel İdare Müdürü Ahmet Haşim Özsaray, İlçe yazı İşleri Müdürü Refet Mutlu, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Rıza Güleçyüz, İlçe Jandarma Karakol Komutanı Bekir Altun, İlçe Emniyet Amiri Salih Yıldırım, İlçe Ziraat Bankası Müdürü Öner Büyükyıldız, Evci Köyü Muhtarı Hasan Sarımeşin, Emirler Köyü Muhtarı Ahmet Ünalan, kursiyerler ve köy halkı katıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Erdem Kolabaş, törende yaptığı konuşmada "Ülkemizde ve Dünya'da yöresel ürünlere olan ilginin artması, gelişen bu sektörde Bakanlık olarak sorumluluk alanımıza giren tarımsal ve hayvansal üretimin bilinçli olarak yapılması amacıyla, kırsalda yaşayan kadınlarımıza yönelik tarımsal konularda kurslar açarak kadınlarımızın eğitim almalarını sağlamaktayız. Ayrıca Boğazkale' nin bir turizm merkezi olması üretilen ürünlerin pazarlanması konusunda da bir avantaj sağlamakta.

İlçede tarım alanlarının yeni yapılan barajlarla birlikte suya kavuşmasıyla ürün çeşitliliğinin artacağını ve alışılagelmiş ürünlerin dışında gelir getirici ürünlerin yetiştirilmesi ile bölge halkının refah seviyesi de artacaktır. Burada önümüzdeki dönemde basınçlı sulama sistemleri konusunda da on günlük bir kursumuz açılacak. Kadın çiftçilerimize yönelik olarak sizlerin talepleri doğrultusunda kurslarımız devam edecek. Bu kurslara katılarak sertifika almaya hak kazanan tüm kursiyerlerimizi kutluyorum" dedi.

Yapılan konuşmanın ardından "Örtüaltı Sebze Yetiştiriciliği ve Süt Sığırı Yetiştiriciliği" kurslarında sertifika almaya hak kazanan kursiyerlere sertifikaları törenle takdim edildi.