Çorum İl Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Arslan, Hattuşa, Alacahöyük, Şapinuva gibi büyük tarihi kentlerin önemine dikkat çekerek, Çorum’un, Anadolu’da bulunan en büyük tarihi mirasa sahip olduğunu belirtti.
Hattuşa Örenyeri ziyareti sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan İl Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Arslan, Çorum’un tarihini ve önemini ön plana çıkarmak için çok çalıştıklarını söyledi. Hattuşa’nın UNESCO Dünya Miraslar Listesi’ne alınışının 31. Yılını kutladıklarını ifade eden Arslan, her yıl düzenli olarak bu etkinliklerin devam edeceğini vurguladı.
Çorum halkına da çağrıda bulunan Arslan, “Dünya kültür mirası bizim topraklarımızdadır. Evimizdedir. Gelin bu güzel değerin içini dolduralım ve destinasyon çalışmasıyla tüm dünyaya duyuralım diyorum” ifadelerini kullandı.
Arslan, konuşmasında şunları söyledi:
“Tarihin altın sayfaları Hititler döneminde Boğazkale’de atıldı. Bu medeniyetler bu coğrafyaya 6 bin yıl öncesinden bugüne kadar her bir medeniyet, her bir değeri de bizlere miras olarak bıraktı. Anadolu’nun en önemlileri mirasları Hattuşa’da, Alacahöyük’te, Şapinuva’da bizlere bırakıldı. Dolayısıyla dünya kültür mirası kabul ediliyor. 30. Yılını kutluyoruz. Geleneksel halde bu kutlamalar devam edecek. Mayıs ayında başlayan bu etkinlikler yıl içerisinde Eylül, Ekim aylarına kadar devam edecek. Geçtiğimiz yıl başlattığımız bu güzel etkinlikler tüm kurumların verdiği desteklerle, Çorum’un yerel dinamiklerinin tamamının desteğiyle devam ettiriliyor. Sonraki yıllarda da bu etkinliklerimiz devam edecektir. Tarihin dışında bu etkinliklerde doğanın güzelliğini de görüyoruz. Hititlerin ritüelleri var, onları da bu programların içerisine taşıdık. Kültür turizmi başlığın içerisinde ne varsa Boğazkale’de var. Kültür turizmi konseptine uygun etkinliklere de devam edeceğiz. Bundan sonraki yıllarda da devam edecektir. Fransız gazetecilerimiz buradaki değerlere hayran kaldıklarını ifade ettiler. Türkiye’nin batı ile doğu arasındaki kültürel coğrafya üzerinde bulunduğunu ve büyük sorumlulukları olduğunu ifade ettiler. Katılıyoruz ve bunun yoğun çabası içerisindeyiz.
Dünya kültür mirası bizim topraklarımızdadır. Evimizdedir. Gelin bu güzel değerin içini dolduralım ve destinasyon çalışmasıyla tüm dünyaya duyuralım diyorum.”