Projeler ile dünyada ve ülkemizde öğretmen ve öğrencileri bir araya getiren eTwinning portalıyla eğitime katkı sağlanması amaçlanıyor.

Öğretmenler, bu proje ile eTwinning portalı üzerinden bir araya gelerek, yaşayarak öğrenmelerini sağlamayı, aynı zamanda dünya kültüründen farklı özelliklere sahip öğretmen ve öğrencileri bir araya getirerek işbirliği içinde çalışmalarını sağlamayı hedefliyorlar.

Belediye, bakiye yükleme için KİOS sistemi kurdu Belediye, bakiye yükleme için KİOS sistemi kurdu

Bilge Kağan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni olarak görev yapan ve aynı zamanda proje kurucusu olan Eylem Kandemir, bu projenin okula ve öğrencilerine yeni bir vizyon, eğitime yeni bir bakış açısı katacağını düşündüklerini söyledi.

Kandemir, okulun evimiz gibi olduğunu ve evimizde nasıl rahat yaşam alanlarımız varsa bunların okullara da uyarlanabileceğini bu proje ile hayata geçirmek istediklerini dile getirdi ve proje hakkında bilgiler verdi.

Türkiye ve Azerbaycan ortaklı “Okulumda Yaşıyorum” eTwinning projesi 8 ortaktan oluşuyor. Projenin kuruculuğunu Çorum Bilge Kağan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden Eylem Kandemir ve Azerbaycan Sumgayıt, 26 nömralı Tam Orta mektepten Tarana Muradova’nın üstleniyor. Projenin diğer ortakları; Çorum Bilge Kağan Anadolu Lisesinden Latif Lafcı, Çorum  Bilge Kağan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden Bircan Emektar, Azerbaycan Baki, İ.Hacıyev adına Tereqqi Texniki Humanitar Lisesinden Gültekin Agaverdiyeva, Ankara Bağlıca Şehit Kalender Özdemir Anadolu İmam Hatip Lisesinden Gamze Alkış, Çorum Alaca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden Çiğdem Öztürk, Diyarbakır Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesinden Zeynep Keskin’den oluşuyor.

Projenin amacına uygun olarak her okulda etkinlikler yapıldığı Esep portalına ispatların yüklendiği ifade edildi.