AK Parti Çorum İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu, Vali Ahmet Kara'nın görevden alınmasıyla birlikte adeta yetim kaldı.
Kamu kurumları arasında çelişkili ve tutarsız atamaları ile sürekli rahatsızlık yaratan, kamu çalışanlarını huzursuz eden Vali Ahmet Kara'nın uygulamalarına sahip çıkan Bekiroğlu, Kara'nın Merkez Valiliğine atanmasıyla birlikte şoka uğradı.
Bekiroğlu, daha önce; "valimizin yaptığı atama kararının arkasındayım. Kamuda bu tür atamalar olağandır. Vali Kara'nın verdiği her kararın sonuna kadar yanında olacağım" şeklinde beyanat vererek Vali Kara'ya olan bağlılığını ilan etmişti.

VALİ KARA ATADI, BEKİROĞLU SAHİPLENDİ
Bilindiği üzere; 16 Kasım 2015 tarihinde Çorum İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Recep Çıplak, ani bir kararla Vali Ahmet Kara tarafından görevinden alınmıştı.
Uzun yıllardır İl Özel İdaresi'nde görev yapan, bir süredir de Vekaleten Genel Sekreter Yardımcısı olan Recep Çıplak'ın alanında uzman olmasına rağmen ve Çorum'un yapısını, sorunlarını çok iyi kavramasına rağmen, köyleri çok iyi bilmesine rağmen görevden alınması üzüntüyle karşılanmıştı.
Vali Kara, Yozgat'tın Aydıncık Belediyesi'nden Çorum'a nakille gelen Necdet Yazıcı'ya "seni Genel Sekreter Yardımcısı yapacağım, hazırlığını yap" şeklindeki sözünün ardından Yazıcıyı Genel Sekreter Yardımcısı olarak görevlendirmişti. Bu durum Çorum kamuoyunda tepkiyle karşılanmıştı.
Öte yandan Köylere Hizmet Götürme Birliği (KÖYDES) Müdürü Nuri Eser de görevinden alınarak, eski görev yeri olan Defterdarlık Muhasebe Müdürlüğü'ne gönderilmişti. Eser'in yerine ise KÖYDES'te muhasebe biriminde görev yapan Erol Altıparmak atanmıştı. Vali Kara, buna benzer bir çok tutarsız atamaya imza atmıştı.
Atama kararıyla ilgili görüşlerini aldığımız AK Parti Çorum İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu ise Recep Çıplak'ın görevden alınmasının bilgisi dışında olduğunu, olaydan haberinin olmadığını belirterek, "ancak valimizin yaptığı atama kararının arkasındayım. Kamuda bu tür atamalar olağandır. Vali Kara'nın verdiği her kararın sonuna kadar yanında olacağım" demişti.
Vali Kara'nın görevden alınarak Merkez Valisi olarak atanması AK Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu'nu yetim bırakırken, Bekiroğlu, iktidar partinin il başkanı olduğu halde valisine sahip çıkamadı.

HEMŞEHRİSİ TARAFINDAN GÖREVDEN ALINDI
Bu arada geçtiğimiz günlerde Başbakan olan Erzincanlı Binali Yıldırım ile hemşehri olan, üstelik de aralarının son derece sıcak olduğu söylenen Vali Ahmet Kara, herhangi bir ile vali olarak atanacağı yerde merkez valisi olması şaşkınlıkla karşılandı.
Bir süre önce Çorum havaalanı konusunda atağa geçen ve havaalanı dosyasını raftan indirerek dönemin Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım sayesinde yeniden alevlendiren, Çorumluların umutlu bir bekleyiş içine girmesini sağlayan Vali Kara'nın ani şekilde görevden alınması dikkat çeken ayrıntılar arasında yerini aldı.
AK Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu'nun Çorum'un yeni valisi Necmettin Kılıç ile ilişkilerinin nasıl olacağı ise merakla bekleniyor.