Çorum’un Bayat ilçesinde yaptırılan Kunduzlu Göleti’nde çalışmalar tamamlandı.

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Çorum’a yaptığı yatırımlarla mümbit toprakları su ile buluşturmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor.

Çorum’da tarımın gelişmesindeki etkenlerden en önemlisini su yapıları oluşturuyor.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Sayın Veysel Eroğlu’nun talimatıyla başlatılan ve büyük sulama projeleri alanları dışında kalan kırsal kesimlerde kısa sürede sulu tarıma geçilmesi ve civardaki içme kullanma suyu ihtiyaçlarının karşılanması hedeflenen “Kunduzlu Gölet’i” projesiyle Çorum Bayat ilçesi de nasibini aldı.

Bu kapsamda çalışmaları hızla devam eden Çorum-Bayat-Kunduzlu Gölet’i 31 köye yılda 2,06 milyon m³ içme suyu sağlanacak.

Projede baraj ulaşım yolu, ocak ve diğer ulaşım yolları, derivasyon tesisleri (derivasyon tüneli, memba ve mansap batardoları), ön yüzü beton kaplı kaya dolgu baraj gövdesi, su alma yapısı, dolusavak, dipsavak, beton kaplama ve enjeksiyon imalatları yapılarak iş tamamlandı.

Temelden yüksekliği 57 metre olan barajın tamamlanması ile 31 köy susuzluktan kurtulacak.

Kunduzlu Göleti tamamlanarak geçici kabul yapılmıştır.

Projeyle bölge insanı daha temiz ve kesintisiz suya kavuşurken, bölge halkının sosyo-ekonomik gelişim göstermesine olarak sağlayarak, refah düzeyini artıracak.