Çorum Gençlik Merkezi gönüllüleri her yere iyilik taşımaya devam ediyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde geliştirilen ve ilimizde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Mahmut Atalay Gençlik Merkezi tarafından yürütülen, "Gençlerin İyilik Ağacı" ve "Merkezim Her Yerde uygulamaları kapsamında Çorum Bayat İlçesine bağlı Çamlıgüney Köyü İlkokulu ziyaret edildi.

Ziyaret ile ilgili bilgi veren Gençlik Merkezi çalışanları; "Bakanlığımızın misyon ve vizyonuna uygun olarak "Gençlerin İyilik Ağacı" faaliyeti ile, ülkemiz gençliğinin yerel ve evrensel sorunlara karşı duyarlılığının artırılması, bilinçli bir nesil yetiştirilmesi ve bu sorunların çözümünde aktif olarak yer almalarının, kendi akranları başta olmak üzere toplumun her kesiminden insanla etkili iletişim kurmalarının sağlanması, gençlerin topluma karşı sorumluluk duygularının geliştirilmesi, gönüllülük faaliyetlerine katılımının alışkanlık haline dönüştürülmesi amaçlanmaktadır.

Ayrıca; mevcut durum göstergelerine göre Gençlik Merkezlerinde daha çok gence hizmet verebilecek bir potansiyel olmakla birlikte çeşitli sebeplerle Gençlik Merkezine ulaşamayan gençler bu imkânlardan yararlanamamaktadır. Bu kapsamda Merkezim Her Yerde uygulamaları, bünyesindeki projeler ve faaliyetlerle Gençlik Merkezlerinin gençlik faaliyetlerini kendi mekân sınırlarının ötesine taşıyarak daha çok gence ulaşmayı amaçlamaktadır.

Gençlik Merkezine ulaşamayan, faaliyetleri konusunda bilgisi olmayan, bu faaliyetlere katılmamış, imkânlarından yararlanmak isteyen gençler başta olmak üzere bütün gençler ve diğer vatandaşlar bu faaliyetlerin hedef kitlesidir. Merkezim Her Yerde uygulamaları gençler ile Gençlik Merkezleri arasında bir köprü vazifesi görecek olup, gençler arasında fırsat eşitliği sağlamayı esas almaktadır" dediler.

Tüm bu hedefler doğrultusunda 19 Nisan Perşembe günü ilimizin uzak ilçelerinden biri olan Bayat İlçesi Çamlıgüney Köyü İlkokulundaki, 20 Nisan Cuma günü de İskilip İlçesi'nin Yavu Köyü Ahmet Hamdi Çağıl İlk ve Ortaokulundaki çocuklara gençlik merkezinin faaliyetleri götürüldü.

Etkinlik sırasında özellikle küçük yaş gurubunda olan öğrencilerle gönüllü gençlerin çeşitli oyunlar oynayıp güzel zaman geçirmeleri sağlandı.

Ayrıca Gençlik Merkezinin gönüllü gençleri ile toplanan oyuncak ve kırtasiye malzemeleri bu okullara teslim edildi.