Çorum’un Bayat İlçesi'nde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin Yıldönümü nedeniyle bir program düzenlendi.
Çorum Caddesi üzerindeki Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasıyla başlayan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılmasının ardından programa Bayat Çok Programlı Lisesi Müdürlüğü’nün konferans salonunda devam edildi.
Burada Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından hazırlanan program beğeniyle izlendi.
Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Feridun Akbulut tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından slayt gösterisi yapıldı, öğrencilerinin hazırladıkları piyes gösterisinin ardından da şiirler okundu.

Program, çeşitli dallarda yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi. Daha sonra şehit ailelerine ve gazilerimize yemek ikramında bulunuldu.

Programa Bayat Kaymakamı İdris Akca, Jandarma Karakol Komutanı Gökhan Emre, Belediye Başkanı Ekrem Ünlü, İlçe Milli Eğitim Müdürü Eyüp Uçar, siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.