Çorum İli Bayat İlçesi sınırları içerisinde ve ilçenin kuzeyinde yer alan Karatepe mevkiinde bulunan Kuşçaçimen Yaylası asfalt çalışmaları tamamlandı.

Karatepe İlçe Merkezine 25 Km, İl Merkezine 100 Km uzaklıktadır. Yöre halkı yayla geleneğini bu yaylalarda sürdürmektedir.

Özellikle Kuşçaçimen Yaylasında yaz aylarında kamp amaçlı çadırlar kurulmaktadır. Zengin bitki örtüsü ile kaplı olan yaylalarda sarıçam, karaçam ve köknar ağaçları dikkati çekmektedir. Bol su kaynakları ve bozulmamış doğa yapısı ile turizme elverişli alanların başında gelir.

Bayat Belediye Başkanı Ekrem Ünlü ve Belediye Meclis üyelerinden oluşan heyet, asfalt çalışmalarını ve Kuşçaçimen Yaylasını yerin inceledi. Bölgeyi gezen heyet tamamlanmış olan asfaltı ve konaklama alanlarında bir dizi incelemede bulundular.

“Karatepe mevkiindeki incelemeler sonrasında, Bayat’ta Yayla turizmimiz canlanıyor” diyen Bayat Belediye Başkanı Ekrem Ünlü; “Kuşçaçimen Yaylası gibi, Karatepe gibi bilinmeyen bakir bölgemizi tanıtmış oluyoruz. Esas vurgulanması gerek burada şu ‘Bayat’ta Orta Anadolu’ya hakim olan bir yaylanın’ olduğu, Ankara’nın, Çankırı’nın ve Çorum’un burada yayla şenliklerini yapabilecekleri, günübirlik mesire alanlarını yapabilecekleri, hayatlarını geçirebilecekleri böyle bir alanın olduğunu özellikle vurgulamaları istiyorum. Yoların düzenlenmesi ve asfalt çalışmalarının tamamlanması ile günübirlik gelip gidilecek bir bölge oldu. Yapılan mesire alanları ve yol çalışmaların tamamlanması turizme katkı sağlayacaktır. Bu Bayat’ımıza, esnafımıza ve halkımıza ciddi katkı sağlayacaktır. Bacasız Fabrika dediğimiz Turizm mi inşallah yayla turizm mi olarak, inanç turizm mi olarak Bayat’ta yaygınlaştıracağız. Bununda en güzel ayaklarında birisi Kuşçaçimen Yaylası olacak. Sadece turizm denince akla deniz gelmemeli arkadaşlar, işte buda bir turizm etkinliğidir. Bakın su oksijen, ağaçlar, doğal safran bitkisi, doğa ve şu yapı başka nerde var yok işte sadece Bayat’ta var. Orta Anadolu’da sadece Bayat’ta var. İşte Kuşçaçimen Yaylamızı hep birlikte tanıtacağız buna da burada bulunanlar şahitlik ediyoruz. Bize bu sevinci yaşatan Milletvekillerimize huzurlarınızda teşekkür etmeyi istiyorum. Yeni Türkiye yolunda çok daha başarılı bir Ülke, çok daha başarılı bir il, çok daha başarılı bir ilçe olmak duygu ve düşünceleri hepinizi selamlıyor, halkımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.