Bayat’ın tarihi mekan ve doğal güzelliklerini yerinde görmek ve incelemek üzere ilk turist kafilesi Bayat’a geldi. Turist kafilesini Bayat Kaymakamı Hakan Şeker ve Belediye Başkanı Ekrem Ünlü tarafından karşılandı. Kafileye eşlik eden Kaymakam Hakan Şeker ve Belediye Başkanı Ekrem Ünlü ilçemizin tarihi yerlerini anlatımını yaptılar.
Kapadokya ve Hattuşaş bölgesini gezmek üzere Amerika Birleşik Devletlerinden gelen aralarında akademisyen ve avukatlarında bulunduğu turist kafilesi hattuşaş bölgesinin devamı niteliğinde olan ve bayat ilçesi kunduzlu mevkinde bulunan kaya mezarlarını ziyaret etmek amacıyla Bayat’a ziyarette bulundular. Turist kafilesinin çoğunluğunun hukukçulardan oluşması nedeniyle ilçe Cumhuriyet Savcısı, İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanının da katılımıyla ilçenin tarihi ve turistlik yerleri gezdikten sonra misafirlere Belediye Başkanı Ekrem Ünlü tarafından günün anısına ilçemizi temsil eden tablodan hediye edildi.
Adliye, belediye ve kaymakamlık çalışanlarınında katılımıyla yenilen yemeğin ardından söz alan kafile başkanı “Bayatın küçük şirin ve temiz bir ilçe olduğunu Bayat halkının sıcak ve misafirperver tutumundan çok etkilendiklerini bu güzel ilçeyi ülkelerinde anlatacaklarını ve gelecek yıl daha kalabalık bir kafileyle Bayat‘a tekrar gelmek istediklerini ayrıca etrafta çok sayıda inşaatın dikkatlerini çektiğini ve bu durumun Bayat‘ın gelişmekte olan çok hareketli bir ilçe olduğu izlenimini kendilerinde uyandırdığını ' belirttikten sonra, çekilen hatıra fotoğrafının ardından Karabük, Safranbolu, Amasra bölgesini gezmek üzere ilçemizden ayrıldılar.
Belediye Başkanı Ekrem Ünlü, ilçeye gelen turistleri Belediye Başkanlığında ağırladıktan sonra ilçenin tanıtır rölyef çalışmalarından turistlere hediye etti. Ünlü, “Güzel ilçemizin tarihi ve tabii güzellikleri Belediyemiz tarafından Rölyef bir tablo formunda yaptırıldığını belirten Ünlü şunları kaydetti;
"Bayat tarihsel ve coğrafi olarak birçok üstünlüklere sahip. Bayat tarihte birçok uygarlığın geçiş yollarından ve yerleşim yerlerinden birisi olmuştur. Dolayısıyla Bayat'ın geleceğini şekillendirilmesinde bizler kadar tarih ve turizm önemli yeri olmalıdır. Ben görev yaptığım süre içinde Bayatlıların ufku açık insanlar olduğunu gördüm. Bunun için Bayat'ı daha müreffeh, daha yaşanabilir ve daha güzel bir şekilde geleceğe taşıyabilmek için birlik ve berberlik içinde hareket etmeye sizleri davet ediyorum. Kaya mezarları, ören yerleri, tarihi maden ocakları gibi birçok tarihi eseri barındıran ilçemize yapılan bu ziyaretin ilçemizin turizme kazandırılmasında önemli bir adım olmasını ümit ediyoruz "dedi.