Bayat Belediyesi çeşitli mahallelerde bulunan türbelerin bakımını ve çevre düzenlemelerini yapıyor.

Bayat Belediyesi tarafından şehir insanının yağmur duasını ve ibadet alanı ihtiyacını karşılamak amacıyla Asma Tepesi Türbe Mevki alanındaki çalışmaları tamamlamıştı. Bayat Belediyesi Zabıta Komiserliğince yürütülen çalışmalar kapsamında ibadet alanı düzenlenmesi, ağaçlandırma çalışması, bay-bayan lavabosu, Asma Türbesi tadilatı ve yol çalışmaları yapılması geçtiğimiz yıllarda tamamlanmıştı.

Her yıl düzenli olarak Asma Tepesi Türbesinde bakım ve tadilat çalışmaları yapılıyor.

Bayat Belediye Başkanı Ekrem Ünlü, ilçe merkezine 3 kilometre mesafede Asma Tepesi Türbesi mevkiinde, Asma Tepesinin en yüksek yerinde bulunan yağmur duası alanında çevre düzenlemesi ile birlikte yeni ağaçlandırma çalışmalarını geçtiğimiz yıllarda tamamladıklarını söyledi.

Bayat’ın en güzel yerlerinden biri olan Asma Tepesi’nin namazgâhına kavuştuğu belirten Ünlü; “Tüm Mahallelerimizin her yıl Asma Tepesi namazgâha gelerek yağmur duasının yaptığını, namazgâh yerinin düzensiz ve yetersiz kalmasından geçtiğimiz yıllarda çalışmaları tamamladık. Çevre düzenlemelerinin yanı sıra, ağaçlandırma, çim ekme, Bay-Bayan Lavabosu, Türbe tadilatı ve yol çalışmaları ile devam ederek halkımızın hizmetine sunduk. Bu arada bakım gereken türbelerimize gerekli bakımları ve çevre düzenlemelerini yapıyoruz. Yaptığımız çalışmalarla türbelerimizi tertemiz bir şekilde gün yüzüne çıkarmış olduk” dedi.