Çorum'un Bayat İlçesi'nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 94'ncü yılı kutlamaları kapsamında Kapalı Spor Salonunda tören düzenlendi.

Törene Bayat Kaymakamı Oğuzhan Ocak, Bayat Belediye Başkanı Ekrem Ünlü, daire amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören programı, İlçe Kaymakamı Oğuzhan Ocak ve Belediye Başkanı Ekrem Ünlü’nün halkın ve öğrencilerin bayramlarını kutlaması ile devam etti.

Törende konuşma yapan Bayat Kaymakamı Oğuzhan Ocak, "Milletlerin kaderinde çok önemli günler, çok önemli savaşlar vardır. Bizimde tarihimizde İstiklal Savaşı, Çanakkale ve Sakarya Savaşı'nın ayrı bir yeri, ayrı bir değerlendirmesi vardır. Allah milletimizi kıyamete kadar payidar eylesin. Bu aziz millete Saygılar sunuyorum ve bayramınızı tebrik ediyorum." dedi.

Öğrenciler tarafından günün anlam ve önemi ile ilgili şiirlerin okunması, Oratoryo gösterisi, halkoyunları gösterisi ve yarışmalar ile devam etti.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle ilçede bulunan ilköğretim okulları ve liseler arası düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verilmesiyle tören programı tamamlandı.