Çorum’un Bayat ilçesinde Adliye Sarayına dönüştürülmesi için Adalet Bakanlığına devredilen eski Askerlik Şubesi Binası dönüşüm için Adalet Bakanlığından gelecek heyeti bekliyor.
Askerlik Şubesi kapatıldıktan sonra Milli Savunma Bakanlığından alınarak Adalet Sarayı yapılması için Adalet Bakanlığına devredilen bina dönüşüm için Ankara’dan gelecek heyeti bekliyor.
Aralık 2014 tarihinde dönemin AK Parti İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan ve milletvekillerin girişimi ile dönüşüm için 200 bin TL ödenek çıkartılarak İl Özel İdare bünyesine aktarılmıştı.
Aradan geçen zaman zarfında herhangi bir gelişme olmayınca AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, AK Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu ve Merkez İlçe Başkanı Yaşar Anaç konuyu 2015 Temmuz ayında konuyu bizzat dönemin Adalet Bakanı Kenan İpek’e ilettiler.
Adalet Bakanı Kenan İpek’in dönüşümün hemen yapılması konusunda talimat vermesine rağmen ekibin hala gelmemesi ilçede tedirginlik yarattı.
Sürecin uzamasından tedirgin olan vatandaşlar ''Bayat’ta ikinci bir Adliye vakası yaşamak istemiyoruz. Binası teslim edilmiş, ödeneği çıkmış olan Adliye Sarayı için Ankara’nın hemen bitişindeki ilçemize Bakanlıktan heyetin gelmemesi biraz düşündürücüdür. Diğer ilçelerde temelden yapılıp teslim edilen binalar varken Bayat’ta her şeyi hazır binanın tamiri için beklenmesi hiçte iyi bir durum değil. Sayın milletvekillerimizden konuyla ilgilenerek bir an evvel yeni Adalet Sarayına kavuşmak istiyoruz'' dediler.