Çorum’un Bayat İlçesi’ne Acer Ayakkabı tarafından ‘Ayakkabı Atölyesi’ açıldı.
Yakupoğlu Firması adına üretim yapan Acer Ayakkabı tarafından açılan ayakkabı atölyesinde 25 bayan istihdam ediyor.
İŞ-KUR destekli UMEM projesi kapsamında 25 kişinin işe başladığını belirten Acer Ayakkabı sahibi Cafer Acer, hedeflerinin 90 kişiye iş imkanı sağlamak olduğunu söyledi. Kurs bitiminde ikinci etap olarak 50 kişiyi daha işe alacaklarını dile getiren Acer, fabrikada ayakkabı saya üretimi yapılacağını belirtti.
Acer, “40 yıl İstanbul’da bu işleri yaptım. Memleketim olan Bayat’ta hizmet vermek adına bu işe öncülük yaptım. Bayat Belediyesi’nin teşvik ve katkılarıyla bu işyerini Bayat’a kazandırdık. Bizlere vermiş olduğu desteklerden dolayı Belediye Başkanı Ekrem Ünlü’ye teşekkür ediyorum” dedi.
Ayakkabı atölyesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Ekrem Ünlü, belediye eski hizmet binası olarak kullanılmış ve atıl durumda bulunan binanın, tadilat ve restorasyon yapımı ile modern bir iş merkezi haline geldiğini söyledi.
Ünlü, “Ayakkabı atölyesi olarak hizmete giren iş merkezinde 25 kursiyer bayan üç ay gibi bir sürede işi öğrenecekler ve usta olacaklar. Daha sonra işe alınacak arkadaşlarına da bu işi öğretecekler. Bu şekilde ilçemizde yeni bir iş kolunda yetişmiş, nitelikli elemanlar olacak. Bu atölye sayesinde 100 kişiye kadar işçi çalıştırma imkanına kavuşulacak. Bayatlı hemşerilerimizi istihdam kapsamlı işyerlerini ilçemize açmalarını istiyoruz. Belediye olarak müteşebbislerimize her konuda yardımcı olmaya hazırız. Beş yıllık hizmetlerimiz içerisinde istihdam adına ilçe ekonomisine İŞ-KUR kanalıyla iş imkanı sağlayarak ilçemizde işsizliği önlemeye çaba sarfettik. Bize katkılarını esirgemeyen İŞ-KUR İl Müdürlüğüne ve ayakkabı atölyesi için ilçemizi tercih eden Yakupoğlu firmasına, bu atölyeyi ilçemizde açan Cafer Acer’e ve emeği geçen herkese teşekkür ederim” diye konuştu.