Çorum’un Bayat Belediyesi Ramazan ayı nedeniyle geleneksel hale getirdiği iftar organizasyonunu bu sene de sürdürdü.

Belediye Salonunda yapılan iftar yemeği 600 kişinin katılımıyla gerçekleşti.

Bu yıl 7.'si gerçekleştirilen geleneksel iftar yemeğine Ak Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Bayat Kaymakamı Oğuzhan Ocak, Belediye Başkanı Ekrem Ünlü, AK Parti Çorum Milletvekili Adayı Oğuzhan Kaya, Ak Parti Çorum Milletvekili Adayı Erol Kavuncu, Ak Parti Bayat İlçe Başkanı Fatih Balcıoğlu, Ak Parti Bayat Kadın Kolları Başkanı Fatma Ünlü, Ak Parti Bayat Gençlik Kolları Başkanı Ömer Demirci, İl Genel Meclis Başkanı ve üyeleri, belediye meclis üyeleri, bürokratlar, daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Ak Parti Bayat İlçe Başkanı M. Fatih Balcıoğlu açılış konuşmasında,“ Daha nice ramazanlara hep beraber erişmeyi Allah’ım bizlere nasip eder, mübarek ramazan ayınızı kutlar, hayırlı bayramlar dilerim” dedi.
 

"24 HAZİRAN DEMOKRASİ BAYRAMI"

Ak Parti Çorum Milletvekili Adayı Erol Kavuncu ise konuşmasında; "Ramazanımız başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennemden kurtuluş olarak tarif ettiği Peygamber Efendimize ve hepimize mübarek olsun. Rabbim bu ayda yapacağımız ibadetleri, duaları kabul eylesin.

Önemli bir zaman dilimi içerisindeyiz, Ramazan ayı rahmet ayı ve akabinde bir tanımlamaya göre son 200 yılın, başka bir tarife göre son 300 yılın en önemli olayı tarihi 24 Haziran seçimlerinde yasacağız. İşte bu tarihi dönüm noktasında Amerika mı kazanacak, Rusya mı kazanacak, zalimler mi kazanacak yoksa ümmetin umudu Türkiye mi, Çorum mu, Bayat mı kazanacak bunun kararını vereceğiz. Ümmetin umudu Türkiye’de ve gene ümmetin umudu Ak Parti iktidarı 16 yıldır devam eden tarih yazan, istikrar sürsün Türkiye büyüsün mü isteyeceğiz. Çorum’umuz mu kazanacak, memleketimiz hizmete doyacak mı, yoksa köşe başında el avuç açmış bekleyen zalimler mi kazanacak bunun kararını 24 Haziran'da vereceğiz.

Bu seçimin ne kadar önemli olduğunu kelimelerle ifade etmek gerçekten çok zor. Kaldı ki sizler kıymetli kardeşlerim 24 Haziran seçimlerinin ne kadar önemli olduğunu biliyorsunuz. Bizleri içimizde ayrıştırarak ayırmaya çalışan vesayetlere değirmenlerine su taşımaya müsaade etmemeliyiz.

Elbirliği, işbirliği, güçbirliği sandıkta birleşerek onların heveslerini kursaklarında bırakmak mecburiyetindeyiz. Bizler elimize demir asa, ayağımıza demir çarık giyerek, yüzyılın lideri Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanımızın önderliğinde üzerimize düşeni sonuna kadar yapacağız.

İnşallah hep birlikte Ramazan Bayramından sonra, 24 Haziran Demokrasi Bayramını da hep birlikte kutlayacağız. Şairin dediği gibi, tasalanma yiğidim, zaman bizden yanadır. Külümüzden yükselen duman bizden yanadır. Dünya düşman olsa Allah bizden yanadır" ifadesini kullandı.

"BAYAT AK PARTİ'Yİ ANLAMIŞ, AK PARTİ DE BAYAT’I ANLAMIŞTIR"

Ak Parti Çorum Milletvekili Adayı Oğuzhan Kaya da konuşmasında; “Bayat Oğuz Kağan Destanına göre 24 Oğuz kolundan bir tanesinden ismidir. Kaşgarlı Mahmut’a göre ise 22 Oğuz kolundan dokuzuncudur. Nasıl Bayat Boyu, asil, temiz, kudretli, güçlü ise Bayat’ın insanları da asil, temiz, kudretli ve güçlü olduklarını bundan önceki seçimlerde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve Ak Partimize verdiği destek ile ortaya koymuşlardır.

Bayat Ak Parti'yi anlamış, Ak Parti de Bayat’ı anlamıştır. Ben babamın memuriyet nedeniyle Bayat’ın Yoncalı köyünde doğmuşum. Birkaç yıl burada kaldıktan sonra taşınmışız. Burada Bayatlı bir hemşerimiz Erol Kavuncu hocamız milletvekili adayı, birlikte hep beraber çalışacağız.

Çorum için ve tüm ilçeleri için ne gerekiyorsa he beraber birlikte çalışarak başaracağız. Sizlere bölgenize bir şans milletvekili adayınız var partili, partisiz bugüne kadar başka partilere oy vermiş herkesin Erol Kavuncu hocamızın hatırına, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan desteklerinizi bekliyorum. İnşallah 24 Haziran'da Bayat’tan güçlü çıkacağız” dedi.

BİRLİK VE BERABERLİK ZAMANI

AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan ise, “Sizler evlerinizde eşinizle, çocuklarınızla beraber iftar yapmak yerine, bugün burada her yıl belediyemiz tarafından düzenlenen iftar sofrasında, kardeşlik sofrasında birlikte olmayı tercih ettiniz bu güzellik için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Allah evlerinizden huzuru, sağlığı ve ülkemizin huzurunu eksik etmesin diyorum.

Allah bu mübarek ayda tuttuğumuz oruçları yaptığımız ibadetleri kabul eylesin. Zor günden geçiyoruz, ülkenin bu zor gününde birlik ve beraberliğimizi sergilemek durumumdayız. Bayat’ta gördüğümüz bu güzeli tüm ilçelerimizle beraber 81 ilde de sapasağlam dimdik ayakta bulunmak durumdayız.

Birbirimize karşı olan sevgi bağlarımızı artıracağız, daha hoşgörülü, kardeşlik bağlarımızı kuvvetlendirelim. Mübarek günlerde Allah Teâla ülkemize atılan fitne tohumlarından bizleri korusun. İnşallah Ramazan Bayramından sonra, 24 Haziran Demokrasi Bayramını hep birlikte kutlayacağız” diye konuştu.

"BİR OLMAK, İRİ OLMAK, DİRİ OLMAK GEREK"

AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu ise, istikrar vurgusu yaptı. Güzel günlerin devamının istikrara bağlı olduğunu dile getiren Uslu, ekonomik ve siyasi istikrarın önemine dikkat çekti.

Ülkede ekonomik istikrar olmadığı takdirde Türkiye’nin namerde muhtaç olacağını kaydeden Uslu, “Siyasi istikrar olmazsa o zamanda beş asır boyunca aleme nizam vermiş ve beş asır boyunca adeta bir barış medeniyeti kurmuş ülkemiz son yüzyılda aleme nizam vermek isteyen küresel güçlerin etkisiyle mecalsiz bırakılırız. Türkiye’nin mecalsiz kalması demek hem yaşadığımız coğrafyada hem dünyada zulmün devam etmesi anlamına gelir. Suriye’de Türkmenlere yapılan zulüm devam ediyor. Doğu Türkistan’da zulüm devam ediyor. Filistin’de zulüm devam ediyor. Bir olmak, iri olmak, diri olmak, sadece siyaseten söylenmiş söz değildir.

Türkiye güçlü olursa Türkiye’nin güçlenmesini istemeyenler Türkiye’nin güçlü olmasından korkuyorlar. Onların getirdikleri düzen yıkılacak. Bütün dünya mazlumları huzur içerisinde olur. Bütün dünya mazlumları zulümden kurtulmuş olur. Hizmetlerimiz devam ediyor. Tımarlı Sulamaya uğradık 187 km lik bir alanı Bayat-İskilip-Uğurludağ ilçelerimizin bütün topraklarını suyla bereketlendireceğiz o çalışmamız hızla sürüyor. Gelirken Bayat’ta devam eden çalışmaları yerinde inceledik. Çalışmalar eksilmeden devam edecek. Yeni isimler yeni kadrolar ve yeni hizmetlerle karşı karşıya kalacağız. Ama bir sorun var o sorunda Türkiye’nin paçalarının tutunmuş Türkiye’yi yolundan alı koymak isteyenler var. Türkiye’yi lime lime bölmek isteyenler var. Bunlara fırsat vermeyeceğiz. Gerek ramazan öncesi ve sonrası yine sizlerle birlikte olmaya devam edeceğiz. Bundan önce biliyoruz yapılan hizmetleri hep taktir ettiniz ve istikrar bozulmasın istediniz. Bunun için de cömertçe Ak Parti'ye oyunuzu vererek Ak Parti'yi desteklediniz. Sadece Ak Parti'yi desteklemekle kalmadınız, aynı zamanda Türkiye’nin bölünmesini mecalsiz bırakılmasını istemiyoruz istikrarsızlaştırılmasını istemiyoruz dediniz. Bu yüzden Bayat'a müteşekkiriz. Ama bilesiniz ki yüz yıllık hesaplar yeniden görülmeye başlandı, işte bu noktada birbirimizle birliğimizi, dirliğimizi artırmak. Bir olmak, iri olmak diri olmak zorundayız” şeklinde konuştu.