Marka değeri
Bugün küreselleşme ile yep yeni bir rekabet ortamı oluşmuştur.  Oluşan bu rekabet ortamında üstünlüğü elde etmek her geçen gün daha da zor olmaktadır. Gelenekselci düşünce, marka değerinin oluşturulabilmesi için uzun yıllara ihtiyaç olduğunu savunur. Oysa bugün marka değeri yalnızca birkaç yıl içerisinde oluşabilmekte ve ilgili marka yine birkaç yıl içerisinde kendini kanıtlayabilmektedir. Buna en iyi örnek olarak da facebook gösterilebilir. Facebook’un geçmişi birkaç yıldan ibaret olmasına rağmen bugün marka değeri milyarlarca doları aşmıştır. 
Şehrin Markalaşması
Kültürel, ticari, siyasi ve ekonomik açıdan, bir şehir soyut ve somut değerlere dönüştürülebiliyorsa işte o şehir markalaşıyor demektir. İnsanların neyi nereden alacakları, nerede kalacakları, nereyi gezecekleri, gezip gördükleri yerlerden hangi hediyeleri alacakları marka ile ilgilidir. Bir şehirde talep edilen değerler ne kadar fazlaysa o şehrin marka değeri de o kadar yüksektir. 
Çorum’un Marka Değerlerinden Leblebi
Leblebi bugün Çorum’a marka değeri katan en önemli ürünlerdendir. Bugün Türkiye’nin neresinde olursa olsun Leb demeden Çorum akla geliyorsa bu leblebi sayesinde olmuştur. 
Tavşanlı Ön Plana Çıkmak İstiyor
Son yıllarda Tavşanlı, leblebi konusunda ön plana çıkmak için yoğun çaba göstermeye başladı. 3 asırdır ata mesleği olarak leblebicilik yaptıklarını iddia eden tavşanlılar çok sayıda üye ile Leblebiciler odası bile kurmuş durumdalar. 
Üste Çıktım Diye Övünme
Kırkpınar güreşlerinde çığırtkanların "altta kaldım diye yerinme üste çıktım diye övünme" şeklinde söyledikleri bir söz vardır. Biz Leblebi bizim marka değerimiz derken elin adamı bizden bu değeri almasın sonra…
Başbakan’a Leblebi İkram Eden Uslu’ya Bir Soru
23 Nisan haftasında Meclis İdare Amirimiz ve Milletvekilimiz Sayın Salim Uslu’ nun, 23 Nisan Özel oturumlu gündem sonrası Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, Türkiye Büyük Millet Meclisi Bahçesinde Çorum Leblebimizden ikram ettiği haberini herhalde çoğumuz okumuştur. Hatta Sayın Başbakanımızın, “tazesini de yerinde yemek nasip olur umarız” diye Sayın Uslu’ya takıldığını da duymuşuzdur sanırım. 
Türkiye’nin değil dünyanın en popüler liderine leblebi ikram ediliyor, üzerine espriler yapılıyor. Bu manzaradan bir Çorum’lu olarak, açıkçası büyük mutluluk duymuş biri olarak, çok merak ettiğim bir hususu Sayın Salim Uslu’ya buradan sormak istiyorum. 
Sayın Uslu: “hiçbir leblebici sizi arayıp teşekkür etti mi?”
Tekrar görüşünceye dek hepinize saygılar…