Ölçer, “Adana’dan Zonguldak’a kadar tüm il ve ilçelerde ödül alan 22.226 kişi arasında Çorum ilinden tek bir isim dahi kendine yer bulamamıştır. İnanmak istemedik çünkü inanılır gibi değil ama maalesef gerçek!” dedi.

Ahmet Ölçer, eğitim çalışanları ödül listesinde Çorum’un neden olmadığını sorarak, bu soruyu tüm Çorumluların sorması gerektiğini kaydetti.

Ahmet Ölçer, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 2024 yılını Nisan ayının tebliğler dergisinden yayınlanan ödül listesi, Çorum’da görev yapan eğitim çalışanlarında büyük şaşkınlık ve hayal kırıklığı yaratmıştır. 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde, hizmetlisinden şoförüne, öğretmeninden idarecisine, şube müdüründen müfettişine kadar toplam 22.226 eğitim çalışanı, 2023 yılındaki başarılı çalışmalarından ötürü, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 122’nci maddesi gereğince ödülle layık görülmüştür. 

Liste dergide yayınlanır yayınlanmaz, Çorum’dan kimlerin listeye girdiğini görmek için dergiye bakan eğitim çalışanları büyük şok ve kırgınlık yaşamıştır. Çünkü Adana’dan Zonguldak’a kadar tüm il ve ilçelerde ödül alan 22.226 kişi arasında Çorum ilinden tek bir isim dahi kendine yer bulamamıştır. 

İnanmak istemedik çünkü inanılır gibi değil ama maalesef gerçek!

Aklımıza şu sorular geldi?

2023 yılında Çorumda öğretmenlerimizden, eğitim çalışanlarımızdan hiç kimse zaman gözetmeksizin çalışmadı mı?

Hiçbir eğitim çalışanımız mesai ile yetinmeyip işini evine taşımadı mı?

Hiçbir eğitim çalışanımız Yeşilay, Kızılay, Tubitak, Bağımlılık, Psikososyal vb. projelerde gönüllü çalışmadı mı?

Hiçbir eğitim çalışanı 6 şubat gibi hepimizi derinden etkileyen büyük bir depremde gönüllü olarak çalışmadı mı?

Hiçbir eğitim çalışanımız eline fırça boya almak suretiyle öğrencilerinin daha güzel ortamda eğitim alması için o çocukların, sıralarını, sınıflarını veya okullarını boyamadı mı?

Hiçbir eğitim çalışanımız deprem riski nedeniyle yıkılan okullarda derslik olmadığı için sabah veya gece karanlığında ikili eğitim veren okullarda derslere girmedi mi?

Hiçbir eğitim çalışanımız, yeri geldiğinde gece veya gündüz fark etmeksizin öğrencilerine ve ailelerine destek olmadı mı?

Hiçbir eğitim çalışanı ödüllendirmeyi hak edecek ufacık bir çaba göstermedi mi?

Bakanlık hangi kriterlerle eğitim çalışanlarını ödüllendirdi?

Çorumda görev yapan eğitim çalışanları neyi eksik yaptı da Türkiye geneli bu 22226 kişilik listeye girmeyi hak etmedi?

Bu soruların cevabını merak ediyoruz. Zira eksiğimiz neyse onu bilmek istiyoruz. Bir öğretmenimizin bile ödüle layık olacak yeterliliği yok muydu? Milli Eğitim Bakanlığı bizlere söylesin. Çünkü biz nerede eksiğimizin olduğunu, nerede kusur yaptığımızı bilmiyoruz!

Bilelim ki varsa kusurumuz düzeltelim.

Kusurumuz Çorum’da görev yapıyor olmamız mı?

Çorum olarak zaten yeterince mahrum edildik. Sanayi şehri olmamıza rağmen, bugüne kadar ne tren, ne havaalanı bir yatırım gördük. Kamu yatırımlarından hak ettiğimizi alamadık. Verilen bir çok sözün tutulmadığına tanık olduk. Şimdi de Çoruda’ki kamu çalışanı eğitimcilerimiz ödül listelerine alınmayarak ne amaçlanıyor?

Bu soruyu hem bir Çorumlu, hem de Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası İl Başkanı olarak Milli Eğitim Bakanlığımıza soruyorum.

Biz nerede hata yaptık?

Hatamız yoksa, bu durumun müsebbibi kim?

Liste yayınlanırken kimse sormadı mı Listede Çorum neden yok diye?

Erciyes Üniversitesi’nde 9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi başladı Erciyes Üniversitesi’nde 9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi başladı

Listeye imza atan bürokratların hiçbirinin dikkatini çekmedi mi Çorum ismi?

Çorumlu eğitim çalışanları bu sorulara cevap beklemektedir.

Ayrıca şehrimizin Milletvekillerinden, siyasilerinden, diğer sendika ve sivil toplum kuruluşlarından, kanaat önderlerinden ve basın mensuplarından, kendine Çorumlu diyen herkesten sorduğumuz soruların cevaplanması için destek bekliyoruz. Zira bugün eğitim çalışanları yarın sağlık çalışanları, başka bir gün başka bakanlık çalışanları aynı duyguları yaşayabilir. Çorumluysak birbirimize sahip çıkacağız. Biz sormazsak kimse bizim adıma bunları sormayacak!