Geçtiğimiz hafta artış gösteren ateşli silah olaylarıyla ilgili bir yazı yazmış ve öyleyse sorun ne diye sormuştum. 
Çorum Emniyeti Türkiye ortalamasının iki katının da üzerinde başarılı... 
Bildiğiniz üzere son günlerde sık sık ateşli silahlar ilgili olaylara tanıklık ediyoruz. Bu olaylarda yaralanan ve ölen vatandaşlarımız var. Güvenlik güçlerimiz ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar. İlimizde mala karşı ve cana karşı işlenen suçlarda güvenlik güçlerimizin başarısı, Türkiye ortalamasının iki katından daha fazladır. Bu göstergeler ışığında, yeterli çabayı göstermiyorlar dersek onlara haksızlık etmiş oluruz. Ben durumu toplumun içinde bulunduğu sosyal ve psikolojik nedenlere bağlıyorum. Bu nedenle sosyal patlamalar yaşadığımızı düşünüyorum. Bunu geçtiğimiz haftaki yazımda da belirtmiştim.  
Okurdan gelen telefon
Geçen haftaki yazımı okuyan bir okurumuz telefon ile arayarak güncel konulara değindiğim için teşekkür ettiğini söyledi. Köşemde yazdıklarıma katıldığını ifade eden okurumuz bir de soru sordu ve dedi ki; “neden ateşli silahlar meselesine değinmediniz?” 
Aslında anlamlı bir soruydu ve üzerinde düşünülmesi de gerekiyordu.
Herkes silah taşıma ruhsatı alamaz peki ya av tüfeği ruhsatı?
Ülkemizde silah taşıma ruhsatı almak öyle kolay değil. Herkes beline tabanca takıp gezemez. Taşıma ruhsatı verilecek kişilerle ilgili hükümler kanun ve yönetmelikler çerçevesinde belirlenmiş. Kanunen her önüne gelene tabanca verilemiyor fakat av tüfekleri ile ilgili durum farklı. 
Av tüfeği talebiyle merkezde İl Emniyet Müdürlüğü, ilçe merkezlerinde İlçe Emniyet Müdürlüğü, köylerde ise bağlı olunan Jandarma Karakolu'na, Nüfus cüzdan fotokopisi 4 adet fotoğraf, adli sicil kaydı, sağlık raporu vs alan herkes yivsiz av tüfeği ruhsatı alabiliyor. Verilen yivsiz tüfek ruhsatnameleri, ruhsat sahiplerine taşıma ve bulundurma yetkisi de veriyor. 
Taşıma ve bulundurma ne amaçla veriliyor?
Orman Bölge Müdürlüğüne müracaat edip Avlanma Kartı almak şartıyla avlanmak için…
Avcılık yapan arkadaşlarımız kızmasınlar lakin eline av tüfeğini alan herkes ne yazık ki o silahı taşıyabilecek bilince sahip olmayabiliyor. Kimin hangi psikolojide ne yapabileceğini kestirmek neredeyse imkansız. Diyeceğim o ki, bazıları o tüfekleri her zaman avlanma amacıyla kullanmayabiliyorlar.
Namluları kesilerek küçültülen av tüfekleri
Bugün önemli sıkıntılardan birisi de namluları kesilerek küçültülmüş tüfekleridir. Kolayca elde edilen bu silahlar, yasak olmasına rağmen taşımayı kolaylaştırmak amacıyla namluları kesilerek taşınabilmektedir. 
Bir tabanca tek mermi atar. Ama 15 metreden ateşlenen bir av tüfeğinin fişeğinden kaç saçma çıkar onu bilemiyorum.
Tüm bunları da göz önünde tutarak düşünecek olursak, son günlerde artış gösteren ateşli silahlarla ilgili olaylara çok daha geniş bir pencereden bakarak yaklaşmak gerektiği inancında olduğumu belirtmek isterim.
Geçtiğimiz hafta Polis Haftasıydı. 
Bu bağlamda; Ülkemizin dört bir tarafında büyük bir özveri ile çalışan ve bu uğurda hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan, Milletimizin huzur ve güvenliğini sağlayan Türk Polis Teşkilatımızın 169. kuruluş yıl dönümünü kutluyor ve şehit polislerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor, emekli olan ve görevi başında bulunan kahraman polislerimize sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.
Tekrar görüşünceye dek, hepinize saygılarımı sunarım…