Afacan açıklamasında, Her yıl 7 Mayıs günü, Dünya Astım Günü olarak tüm dünyada astım hastalığına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için kutlanmaktadır. Bu yılki Dünya Astım Günü'nde Çorum Eczacı Odası olarak, eczanelerin 1. Basamak Sağlık Hizmeti sunucusu olduğunu ve eczacıların toplum sağlığındaki kilit rolünün önemini vurgulamak istiyoruz. Astım, dünya çapında milyonlarca insanı etkileyen kronik bir solunum hastalığıdır. Sık nefes darlığı, göğüste sıkışma, hırıltı ve öksürük gibi belirtilere yol açabilen astım, kontrol altına alınmadığında ciddi sağlık sorunlarına ve hatta ölüme neden olabilir” dedi.

Afacan, “Dünya Astım Günü'nün teması bu yıl "Astımı Kontrol Altına Al, Hayatı Kontrol Altına Al" olarak belirlenmiştir. Bu tema, astım hastalarının hastalıklarını kontrol altına alarak sağlıklı ve aktif bir yaşam sürmeleri için gerekli adımları atmalarının önemini vurgulamaktadır. Eczanelerimiz ve eczacılarımız, astım hastalarının hastalıklarını kontrol altına almalarında önemli bir rol oynamaktadır. Eczacılar, astım ilaçları hakkında bilgi vererek, hastalara ilaçlarını nasıl kullanmaları gerektiğini öğreterek ve astım tetikleyicilerinden kaçınmaları konusunda tavsiyelerde bulunarak hastalara yardımcı olmaktadır” ifadelerine yer verdi.

Çorum Eczacı Odası Başkanı Ecz.Erol Afacan açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

Sahit Aydın, Çorum Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne asaleten atandı Sahit Aydın, Çorum Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne asaleten atandı

Eczanelerimiz 1. basamak sağlık hizmeti sunucularıdır ve eczacılarımız toplum sağlığının kilit taşıdır. Dünya Astım Günü'nde, astım hastalarını, hastalıklarını kontrol altına almaları için gerekli adımları atmaya teşvik ediyoruz. Eczacılarımız bu konuda hastalara yardımcı olmak için her zaman yanlarında olacaklardır.

Eczacılara ve eczanelere danışarak:

Astım tedavisinde kullanılan ilaçlar hakkında bilgi edinebilirsiniz.

İlaçlarınızı nasıl kullanmanız gerektiğini öğrenebilirsiniz.

Astım tetikleyicilerinden nasıl kaçınabileceğiniz konusunda tavsiyeler alabilirsiniz.

Astım krizi planınızın güncel olduğundan emin olabilirsiniz.

Unutmayın, astım kontrol altına alınabilir ve sağlıklı bir yaşam sürmeniz mümkündür. Eczacılarımız ve eczanelerimiz bu konuda size yardımcı olmak için her zaman yanınızdadır.

Dünya Astım Günü'nde astım hastalarına ve yakınlarına sağlıklı ve mutlu bir yaşam dileriz.

Kaynak: Yayla Haber