Cumhurbaşkanı; “Tarihimizi 1919’dan başlatan anlayışı reddediyorum” dedi bir anda gündem değişti.
Kimi, “bizim tarihimiz 1919’dan başlamaz” dedi; kimi “tarihimizin 1919’dan başladığını kim söylüyor” dedi; kimi “bizim 5 bin yıllık tarihimiz var” dedi; kimi ise “1919 tarihi, kurtuluş savaşımızın başladığı tarihtir” dedi…
Sizler, bütün bu tarihi gerçekleri cumhurbaşkanı bilmez mi sanıyorsunuz?
Biliyor elbette...
Siz bugüne kadar Türklerin tarihinin 1919’da başladığını iddia eden bir kişi ya da kuruma tanık oldunuz mu?
Sıradan bir vatandaşa sorun, “1919 tarihi nedir?” diye, size vereceği en basit cevap; “ Atatürk Samsun’a çıktı” olacaktır. Biraz daha mürekkep yalamışına sorarsanız, “Türk Kurtuluş Mücadelesi’nin başladığı tarih” olduğunu söyleyecektir.
Hal böyle iken, “cumhurbaşkanı neden böyle bir cümle sarf etmeye gerek duydu” diye soracak olanlara verilecek bir tek cevap vardır:
Türk Kurtuluş Savaşı ve elde edilen zaferler, cumhurbaşkanı ve maiyetindeki kişilerce kabul görmemektedir. Onlar da bir Cumhuriyet tarihini reddetme anlayışı bulunmaktadır. Onlar için son zafer, Çanakkale Zaferi’dir. Onlara göre Çanakkale Zaferi, Osmanlı Devleti’nin son zaferidir. Her ne kadar savaşın gidişatını değiştiren kişi Mustafa Kemal olsa da, onlar bunu da görmezlikten gelmektedirler.
Her yıl tüm iktidar belediyelerinin Çanakkale’ye oluk oluk insan taşımasının altında da bu zihniyet yatmaktadır. Cumhurbaşkanı’nın neredeyse her yıl kutlamalarına katıldığı tek zafer de yine Çanakkale Zaferi’dir.
Siz hiç bu iktidar döneminde başta cumhurbaşkanı olmak üzere diğer devlet yetkililerinin Türk Kurtuluş Savaşı’nın gerçekleştirildiği yerleri gezdiklerini gördünüz mü? Mesela 25 Ağustos’ta Atatürk’ün, Akşehir’in Şuhut ilçesinden başlattığı ve 30 Ağustos’ta kesinleşen o büyük zaferi anmak için, “Zafer Yürüyüşü” düzenlediklerini gördünüz mü? Yürümek şöyle dursun, Her yıl 30 ağustos Zafer Bayramı kutlamalarını bir bahaneyle iptal ediyorlar.
Yani dememiz o ki;
Cumhurbaşkanı’nın reddettiği, 1919 değil, Türk Kurtuluş Savaşı’nın başladığı 19 Mayıs 1919 tarihidir; Atatürk’tür, Cumhuriyet’tir, Laiklik’tir!
Hâlâ anlamayanlar varsa bir kez daha anlatalım;
Artık her şey apaçık ortadadır. Başta Cumhurbaşkanı olmak üzere, AKP iktidarının 2023 yılında hedefledikleri; değiştirilmiş ve dönüştürülmüş bir Türkiye Cumhuriyeti Devleti’dir.
*
1 Mayıs
Bana, bu yıl 1 Mayıs için neden yazmadın diye soranlar oldu. Yazacak bir şey yok; sonuç ortada.
Taksim Ligi’nde skor: AKP 1- İşçi-Emekçi 0
Nesini yazayım?!