İstanbul'da 19 Mayıs’a özel senfonik anma İstanbul'da 19 Mayıs’a özel senfonik anma

Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, sokak hayvanlarının beslenmesi, kısırlaştırılması, tedavisi ve doğal yaşam alanlarında barındırılması noktasında Türkiye genelinde öncü il olacaklarını söyledi.
Belediye Meclisi Toplantısında sokak hayvanları ile ilgili sorunlar gündeme geldi.
CHP Belediye Meclis Üyesi Müslüm Acar ile MHP Belediye Meclis Üyesi Arslan Kaynar’ın sokak hayvanları konusundaki eleştiri ve önerilerine cevap veren Başkan Aşgın, sokak hayvanları konusunda yaşanan sıkıntının sadece Çorum’da değil, ülke genelinde yaşandığını, hükümetin yasa ve mevzuat değişikliği üzerinde çalıştığını, problemin en sağlıklı bir şekilde yönetimi ve çözümü için çaba gösterildiğini anlatarak, “Çorum merkezinde değil, ilçe ve köylerde de sokak hayvanları konusunda yaşanan sıkıntıları belediyenin tek başına çözmesi mümkün değil. Bu amaçla Çorum’da bir birlik oluşturuldu. Bu birlikte tüm belediyeler ve taraflar olacak. Topyekun bir mücadele ile süreci yönetmek istiyoruz” dedi.
Çorum Sahipsiz Sokak Hayvanları Birliği’nin kurularak çalışmalarına başladığını söyleyen Aşgın, “Çorum olarak bizim bir farkımız ve farkındalığımız var. Çorum mücavir alan sınırları içerisinde belediyenin bu konuyu tek başına yönetemeyeceğini biz erken gördük ve tedbirlerimizi almaya başladık. İl merkezinin yanı sıra ilçeleri, köyleri, hatta çevre illeri etkileyen bir konu. Gücümüz Çorum il sınırlarına yetebilir düşüncesiyle bir birlik kuralım, bu birlikte tüm taraflar olsun istedik. Köyleri temsilen Özel İdare olsun, beldelerle birlikte 16 belediyenin tamamı olsun, vali bey bu işin başına geçsin, resmi bir birlikte bu süreci yönetelim istedik. Bu anlamda birliğin kurulabilmesi için Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi gerekiyor idi, 8-9 ay önce bu birlik onaylandı. Böylelikle tüm Türkiye’de topyekun bir mücadele için bir birlik kurmak marifeti ile mücadele yapan çok az il arasındayız. Birliğin kendine özel bütçesi var. Çorum Belediyesi bu birliğin üyesi. Artık bu konunun birinci derecede muhatabı birlik. Bu birlik şu ana kadar başta köyler olmak üzere binlerce sokak hayvanını kısırlaştırdı. Birlikten en büyük beklentimiz Çorum’da 4 farklı noktada kurulacak olan doğal yaşam alanlarının bir an önce faaliyete geçirilmesidir. Bundan böyle kısırlaştırılan, tedavisi yapılan hayvanlar doğal yaşam alanına bırakılacak, orada veteriner kontrolünde beslenmesi, barınması yapılacak. Doğal yaşam alanlarında hayvanlar için her ayrıntı düşünüldü. 
Bu arada Çorum Belediyesi tarafından kurulan Hayvan Hastanesi de faaliyete başladı. Sorunların takipçisi olacağız. Sokak hayvanlarının doğal yaşam alanında barınması konusunda öncü il olacağız” şeklinde konuştu.

Kaynak: Yayla Haber