İki gündür Ankarada'yım...
Sokaklarında dolaşırken, lokantada yemek yerken çevremde bulunan ve Ankara'da yaşayan yurttaşlarla konuştum...
Taksi şoförleriyle...
Sorduğum ilk soru şu oldu:
- Ankara'da en önemli sorun nedir?
Düşünen de oldu, pat diye yanıt veren de... Temizlik diyen de oldu, hayat pahalılığı da... Trafik sıkışıklığı da... İşsizlik diyen de oldu... Mini bir kamuoyu araştırmasaydı benimki. Çoğunluğun dilinde su sorunu vardı.
Ankara'da yaşayanlar musluklardan akan suyun kirliliğinden ve içilemediğinden yakınıyordu. Konuyu gündeme taşıyan ve Ankara'da yaşanan ishal vakalarını da Türkiye'nin gündemine taşıyan CHP Milletvekili Aylin Nazlıaka'ydı.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in her zaman olduğu gibi önce ağzını, sonra karşısındakinin sinirlerini bozacak üslubu ile saldırılara maruz kaldı. Nazlıaka, su sorununun peşini bırakacak gibi görünmüyor. Bu konuyu Ankara'nın gündeminde tutacak ve halkın sağlığı için her türlü saldırıyı göze alarak Gökçek'e ve ekibine karşı duracak gibi.
Edindiğim bilgiler ışığında yazayım.
Aylin Nazlıaka bugün bir basın toplantısı yapacak ve su ile ilgili bazı raporları açıklayacak. CHP'nin aktif ve korkusuz vekillerinden Nazlıaka'nın açıklayacağı raporların kamuoyunda ses getireceği muhakkak.
Ankara'da bazı yurttaşlar, Başbakan dediğinizde hala, "Tayyip Erdoğan" diyor.
Bu, ya ağız alışkanlığından ya da Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun hala kendini kabul ettirememesinden olabilir.
Her ne kadar ufak bir çocuğu yanaklarından tutup havaya kaldırsa da...
Onlarca kanal kendisini tanıtmak için yırtınsa da...
Başbakan sözcüğünün karşılığında hala Recep Tayyip Erdoğan var...
İlköğretime türbanı sokmakla anılacak olan Nabi Avcı bile Başbakan Davutoğlu'na hala "Sayın Bakanım" diye hitap ediyorsa ortada bir makam sorunu var.
Cumhurbaşkanı seçilen, kamuoyu araştırmalarında asla tarafsız olmayacağı açık farkla kanıtlanan Tayyip Erdoğan'ın eski üslubu ile sürdürdüğü siyaset tarzı Davutoğlu'nu gölgede bırakacaktır.
Vatandaşın gözünde Başbakan da, Cumhurbaşkanı da, devlet başkanı da Recep Tayyip Erdoğan'dır! Bu durum, partinin stratejisi ve taktiği olarak da bilinçle uygulanmaktadır.
Davutoğlu gölgedir, asıl olan Erdoğan'dır...
İlk seçimlerde başarı da, başarısızlıkta Recep Tayyip Erdoğan'a ait olacaktır.
Çünkü Anayasa'yı değiştirecek çoğunluğu sağlamak ve Devlet Başkanı olarak yaptırdığı sarayda tam yetkiyle oturmak isteyen Davutoğlu değil, Recep Tayyip Erdoğan'dır.
Ankara'da siyasette bu ara bu konuşuluyor.
Ama asıl konuşulan ve gündemden asla düşmeden tartışılan konu ise su sorunudur.
Ankara'da yaşayanların çok büyük bölümü damacana ile su almaktadır. Fakir fukara ise çeşme suyunu içmektedir.
Suyun kalitesi ve yol açacağı tehlikelere karşı uyaranlara saldırmak yerine suyun kalitesini nasıl arttırırım ve insan sağlığına nasıl zarar vermem diye düşünmek Belediye Başkanı’nın işi olmalıdır. Ama o çalışmak, tedbir almak yerine saldırmayı yeğlemektedir.
Aylin Nazlıaka'nın açıklamalarına halk da, belediye başkanı da önem vermelidir.
Belki başınıza ayakkabı gelmez ama felaketlere açık bir başınız var, dikkat edin derim.