Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından 2008 yılında “Türkiye Okuyor” kampanyası başlatıldı. 
Bu kampanya resmi bir yazı ile okullar başta olmak üzere ilgili birimlere duyuruldu.
Kitap okumayan bir millet olarak daha önce ki kampanyalara da duyarsız kaldığımız üzere hali ile bu kampanyayı da önemsemediğimizi düşünüyorum.
Ancak; Sayın Cumhurbaşkanının başlatmış olduğu bu kampanya süreklilik arz eden bir projedir.
Kampanya 2008 yılında başlatıldığına göre projenin dördüncü yılını yaşamaktayız.
Buna rağmen ülke genelinde pek çok eğitim yöneticisinin bu konudan bi haber olduğunu da kabul etmek gerekir.
İnsanın yaşamını daha iyi kılmak, kolaylaştırmak, mutlu olmak, daha iyi bir yaşam düzeni sağlamak ve yaşam standartlarını yükseltmek biz eğitimcilerin en büyük ideali olması gerektiğini düşünüyorum. 
Hal böyle olunca eğitimciler proje insanı olmalıdır. Hemen her eğitimci günlük yaşamında projelerle yaşamalı ve sürekli projeler üretmelidir.
Öyle ya projesiz bir eğitimcinin rotasız bir gemiden hiçbir farkı yoktur. Proje kavramı eğitimcilerin ekmeği, aşı ve yaşam felsefesi olmalıdır.
Eğitimde kalite bireysellikten arındırılmış projeler vasıtası ile sağlanır. Projeler bireysel çalışmalardan ziyade ekip ruhunu ve ait olma duygusunu ön plana çıkarır. Takım arkadaşı olmayı ve başarıyı paylaşmayı örgütler.
 
*          *          *          *
Her değişim yeni bir ruh ve yeni bir enerji demektir. Geçtiğimiz Ekim ayında Osmancık eğitim dünyasında da bir değişiklik gerçekleşmiş ve ilçe milli eğitim müdürü Fatih Üçok’un göreve başlaması doğal olarak yeni bir heyecan ve dinamizmi de beraberinde getirmiştir.
Doğal karşılanmalıdır ki yeni bir lider yeni bir sistem, yeni bir yöntem ve teknik demektir.
Bu bağlamda Sayın Fatih Üçok’u araştırmak, incelemek, irdelemek, elde edilmesi muhtemel başarılara ortak olma duygu ve düşüncelerini de mevcut enerjinin üzerinizde oluşturduğu etki olarak görmek gerekir.
İletişim araçlarının sizlere sunmuş olduğu peşin bilgilerle sanal ortamda Sayın Üçok’u araştırdığınız da karşınıza aradığınız proje adamını bulmak mümkündür.
Sayın Üçok’un görev yapmış olduğu Suluova’da özellikle okul öncesi konusunda uygulamış olduğu projeleri sayesinde %100 başarılar elde edildiğini ifade etmek mümkündür.
Malumdur hemen her proje maddi bir kaynak gerektirir. Bu noktada Sayın Üçok’un projelere kaynak sağlamada da ustaca davrandığını görüyoruz..
Belki klasik bir söz olarak algılanacak ama “ Her işin başı eğitimdir.” Sayın Üçok’un işte bu sözde ifadesini bulan anlamı çok iyi okuduğunu, belediye, özel idare, kaymakamlık ve valilik başta olmak üzere kamu kaynaklarını eğitim için seferber ettiğini görüyoruz.
Suluova’da sivil toplum örgütleri ile de bütünleştiğini gördüğümüz Üçok’un yenilikçi ve dinamik yapısını da bir takım çalışmasına dönüştürdüğünü de ifade etmek mümkündür.
Sayın Üçok özellikle okul öncesi eğitimi, halk eğitimi, Pembe yakalı melekler kadın isdihdamı, 65 bin dev öğrenci projesi, okuma kampanyaları, okullara yapılan moral ve motivasyon ziyaretleri ile fark ediliyor.
 
*          *          *
Suluova’da görev yaptığı süre içerisinde daima ilklere imza atmayı başaran Üçok’un Osmancık’ta da kısa zamanda ilklerin adamı olduğunu söyleyebiliriz.
Yukarıda da ifade ettiğim üzere millet olarak okuma fakiri olduğumuzu düşündüğümüzde; bizi okutacak birilerinin olması gerekir öyle değil mi?
Evet; belki pek çok eğitimcinin önemsemediği ve üstelik arşive kaldırdığı bir proje ile gündem oluşturmak Sayın Üçok’a nasip oldu dersek herhalde çok doğru bir tespitte bulunmuş oluruz.
Sayın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün destekleri ile başlatılmış olan “Türkiye Okuyor” projesinin Osmancık ayağı “Osmancık Okuyor” adıyla yeniden yürütülmeye başlandı.
Projeyi okul ziyaretleri ile hayata geçiren ilçe milli eğitim müdürü kendisinden beklenen bir performans gösterdi.
Okulları ziyaret eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Üçok, öğrencilere ve öğretmenlere proje hakkında bilgi verdi.
En çok kitap okuyana çeşitli hediyelerin verileceğini açıklayan Üçok, harçlıklarını biriktirerek kitap alabilmeleri için her öğrenciye kitap kumbarası verdi.
Proje kapsamında hem öğrencilerin hem de velilerin kitap okuması amaçlanarak okullarda ve evlerde kitap okuma saatleri düzenlendiğini belirten Üçok; "Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül himayesinde tüm ülkede uygulanan bir proje olduğunu ifade etti.
Amacımız okuma alışkanlığının yaygınlaştırılması ve geliştirilmesi. Okullarımızın kitaplıklarını zenginleştirilmesi ve öğrencilerimizin bakanlığın tavsiye ettiği 100 Temel Eseri hem ilköğretimde hem lisede okumalarını sağlanmasıdır.
Projenin en önemli parçası ise aileleri de bu işin içerisine katmaktır. Bu nedenle evlerde de okuma saatleri çalışması yapıyoruz.
Öğrencilere verdiğimiz kumbaranın da asıl amacı para biriktirmek değil kitap almaya teşvik etmek ve okuma alışkanlığını geliştirmek diyen Üçok sürdürebilir bir okuma alışkanlığı kazandırmanın hedeflendiğini sözlerine ekledi.
Sonuç olarak Okulöncesi eğitimi ve halk eğitiminde elde ettiği başarılar, kamu ve sivil örgütlerle kurduğu sağlıklı iletişimler Sayın Üçok’u ön plana çıkarıyor.
Sayın Üçok “Osmancık Okuyor” kampanyası ile de Osmancık eğitim dünyasında etkisini giderek daha çok hissettiriyor.
Alışkanlıkların en asili olan okuma alışkanlığının topluma kazandırılması bağlamında mutlu bir insan profili çizen Fatih Üçok yenilikçi, genç ve dinamik yapısı ile geleceği çok iyi okuyabilen bir lider ve bir proje adamı olarak alkışı hak ediyor.