Alaca’da 2019 yılı Belediyespor Yaz Futbol Okulu sezonu açtı. Futbol Okuluna katılan minik ve gençlere forma, şort ve konçları dağıtıldı. 
Alaca Belediyespor Kulübü tarafından her yıl yaz aylarında düzenlenen Yaz Futbol Okuluna katılım her yıl olduğu gibi bu yılda yoğun oldu.  


Alaca İlçe Stadı'nda kursa katılan minik ve gençlere forma dağıtımı gerçekleştirildi. Forma dağıtımına Belediye Başkanı Halil İbrahim Şaltu, Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Arslan ve Ak Parti İlçe Başkanı Rağıp Ağaçtan katılarak geleceğin futbolcularının mutluluklarına ortak oldular. 


Alaca Belediye Başkanı Halil İbrahim Şaltu, forma dağıtımı sırasında minik sporcularla tek tek ilgilenerek, yaz futbol okulu ile ilgili olarak düşüncelerini alıp, geleceğin sporcularına tavsiyelerde bulundu. 
Yaz Futbol okulunun Alacalı gençler için iyi bir fırsat olduğunu belirten Başkan Şaltu, sporun çocukların gelişiminde önemli bir yer tuttuğunu söyledi. 


Yaz aylarını bu şekilde hem eğlenip hem de spor yaparak geçiren gençlerin kötü alışkanlıklardan da bu şekilde uzak durduklarının altını çizen Şaltu, gençlere yaz futbol okuluna devam etmeleri yönünde tavsiyede bulunarak, hayatlarında başarılar diledi. Belediyespor Kulübü'nün her yıl yaz aylarında kapılarını açan futbol okulunda minik yeteneklere antrenman teknikleri, takım oyunu, teknik becerilerin arttırılması, kondisyon attırılması gibi futbolun temel nitelikleri konusunda bilgiler veriliyor. Minik sporcular Alaca Belediyesi'nin sağladığı ulaşım imkanlarını kullanarak düzenli olarak Yaz Futbol okuluna devam ediyor.