Hitit Üniversitesi Alaca Avni Çelik Meslek Yüksek Okulu Veterinerlik Bölümü öğrencileri, mesleki bilgi ve tecrübelerini artırmaya devam ediyor.

Yeni dönemde Laborant ve Veteriner Sağlık Programı öğrencilerinin mesleki farkındalıklarını artırmak üzere program Bölüm Başkanı Doç. Dr. Bahat Comba’nın daveti ile Alaca İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden veteriner hekim Özkan Aygün ve veteriner sağlık teknikeri İlhami Çağır, bölüm hocalarıyla ve öğrencilerle bir araya geldi.

Mesleki koşulların bir değerlendirmesinin yapıldığı ön görüşmeden sonra ilçedeki hayvancılık ve kurumları hakkında bilgilendirme yapan Veterinerlik Şubesi çalışanları, öğrencilere seminer verdi.

Hayvan sevgisi, bireysel ve ülke çapında ekonomik çıktı eldesi, hayvanlarda karşılaşılan sorunların bertarafı, ilgili devlet kurumları ile iletişim kurma, özel işletmelerde dikkat edilmesi gereken hususlar gibi pek çok başlık altında öğrencilere bilgiler verildi ve soruları yanıtlandı.

Buzağı kayıplarının çok ciddi bir sorun olduğuna değinilen seminerde öğrencilere mesleklerini ve mesleklerinin ana öznesi olan hayvanları sahiplenmeleri gerektiği vurgusu yapıldı.

Aynı zamanda iki kurum arasında yapılan işbirliği ile veteriner hekimlerin sorumluğunda öğrencilerin sahada yapılan çalışmaları görmeleri için gerekli hazırlıklar başlatıldı.