Alaca Halk Kütüphanesi'nde daha önce bilgisayar işletmeni olarak görev yapan Halim Ünverdi, kütüphaneye sorumlu müdür olarak atandı. 
HALİM ÜNVERDİ KİMDİR?
1970 Alaca doğumlu olan Ünverdi, İlkokulu Cumhuriyet, Ortaokul ve Liseyi Şehit Nedim Tuğaltay Lisesi'nde okudu. Daha sonra Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nde Halkla İlişkiler Bölümü'nü bitiren Ünverdi, 1996-2000 yılları arasında ilçemizde esnaflık yaptı. 1999 yılında girmiş olduğu dönemin Devlet Memurluğu sınavından başarıyla çıkan Ünverdi, Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Ve Uygulama Hastanesi'nde göreve başladı. 2003-2005 yılları arası Çorum İlahiyat Fakültesinde görev yapan Halim Ünverdi, 2005 yılından beri Alaca Halk Kütüphanesi'nde Bilgisayar İşetmeni olarak görev yapıyordu. Ünverdi, evli ve 4 çocuk babası. 
Valilik tarafından atanmasına ilişkin bir açıklama yapan Halim Ünverdi, şöyle konuştu:
"Bu güne kadar devletime sadakatle hizmet ettim. Görevimi en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştım. Verilen hiç bir işi bu benim görevim midir, değil midir diye sorgulamadım. Çalıştım didindim bu günlere tırnaklarımla kazıyarak geldim. Devletime milletime hizmet etmekten daima şeref ve onur duydum. Büyüklerimiz bizi bu görevi uygun görmüşler bize de besmele ile işimize dört elle sarılmak düşer. İlçe halkımıza hizmetin en iyisini sunmak üzere çalışmak gayretinde olacağız. İlçemiz halk kütüphanesine ve değerli halkımıza faydalı olacak hizmetlerde bulunmak birinci önceliğimiz olacaktır. Kütüphanemizdeki hizmet süremizde olumlu çalışmalara imza attık. Özverili çalışmalar ile kütüphanemizin masa, sandalyelerini yeniledik. Zemine kalebodur döşettik, bilgisayar ve internet erişimi sağladık. Eski perdelerimizi zebra perdeler ile değiştirdik. 
En büyük problemimiz olan ısınma problemini doğalgaz sistemiyle çözmüş olduk. Böylece kütüphanemiz daha hoş ve sıcak bir ortama dönüştü. Maksat halkımız daha kaliteli bir ortamda kitap okuma, araştırma, hoşça bir vakit geçirme ve ders çalışma imkanına sahip olsun. Şeyh Edibali'nin dediği gibi 'insanı yaşat ki devlet yaşasın' biz burada insanı yaşatmak, insan odaklı bir hizmet sergilemek için çalışacağız. En büyük sorunlarımızdan birisi personel sıkıntısı. 
Diğeri ise bina sıkıntısı. İnşallah bu konuda yeterli desteği görürsek halkımıza daha kaliteli bir ortamda kaliteli hizmet sunma imkanı elde edeceğiz. Allah utandırmasın, Allah yardımcımız olsun. Tüm alaca halkına selam ve saygılarımı sunuyor ve kendilerini kütüphanemize davet ediyorum. Burası da sizin bir eviniz. Lütfen bunu unutmayın. Okul ne kadar önemliyse, İlim irfan yuvasıysa kütüphanelerde o kadar önemlidir."