Çorum’un Alaca İlçesi’nde 2 tır dolusu yardım malzemesi, 14 Ocak'ta düzenlenen törenle Suriyeli sığınmacılara ulaştırılmak üzere uğurlandı.
Suriye'deki iç savaş nedeniyle ülkemize sığınan ve soğuk kış şartlarında yaşam mücadelesi veren ve hayata tutunmaya çalışan Suriye halkı için Alaca İlçe Kaymakamlığı öncülüğünde başlatılan gıda, giyim ve ev eşyalarından oluşan yardım kampanyası, kısa sürede başarıyla amacına ulaştı.
Alaca Kaymakamlığı tarafından Suriyeli sığınmacılara ulaştırılmak üzere başlatılan yardım kampanyasında toplanan 2 tır dolusu yardım malzemesi, düzenlenen törenle Hatay İli Reyhanlı Kaymakamlığı'na teslim edilmek üzere uğurlandı.
Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen uğurlama töreninde konuşan Kaymakam Ayhan Yazgan, "Alaca büyüklüğünü göstermiş oldu. Savaş gerçekten dünyanın en zor işi, savaşta en başta kadın ve çocuklar acı çekiyorlar. Allah ülkemize savaş yaşatmasın ama yanı başımızda yaşanan yerler var" dedi.
Kaymakam Yazgan, konuşmasında; "Ülkemizin yanı başında savaş yaşanan yerlerin olduğunu, Alaca olarak 'Müslüman Kardeşine Yardım Etmeli' düşünceyle birlik ve beraberlik içerisinde Alaca'daki tüm derneklerimizin, sivil toplum örgütlerimizin ön adım atmasıyla, halkımızın da destekleriyle ortaya Allah'a şükür beklediğimizden daha çok yardım ortaya çıkmış oldu.

Bugün ben buradan tüm hemşerilerime, başta ön ayak olan tüm derneklerimize, Müftülüğümüze, Belediyemize, yardım eden tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Ortaya çıkan bu fotoğraf, bu güzellik gerçekten ülkemizin de ihtiyacı olan birlik ve beraberliğe bir örnek. Ama şuna da inanıyorum ki diğer İslam ülkeleri ülkemizden daha çok bu birlik ve beraberliğe, aynı yolda kol kola yürümelerine bizden daha çok ihtiyaçları var.

İnşallah diğer İslam ülkeleri de bu birlik ve beraberliğini tez zamanda sağlarlar. Mezhepçilik ya da başka ne ad altında olursa olsun birçok İslam ülkesinde şuanda maalesef insanlar birbirlerine hor gözle bakıyorlar. Bunun için bu fotoğraf inşallah örnek olur, inşallah bu giden yardımlar yaralara merhem olur diyor hepinize teşekkür ediyorum, sağ olun var olun" dedi.