Alaca Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Günser Şirin, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile birlikte Sarp Sınır Kapısı'nın açılış törenine katıldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Artvin’de çeşitli temaslarda bulundu. Hisarcıklıoğlu, iş dünyasına yönelik teşviklerin 2018 yılında da artarak süreceğini, KDV yükünün düşürülmesi için yapılan çalışmalarda da son aşamaya gelindiğini vurguladı, iş yapma kolaylığı sağlamak için önemli reformların hayata geçirildiğini söyledi.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Hopa Ticaret ve Sanayi Odası’nın yeni hizmet binasının açılışı ve istişare toplantısına katıldı. TOBB olarak Sarp Sınır Kapısı’nı yenilediklerini belirten Hisarcıklıoğlu, “Şuan 7 milyon yolcu ve 1 milyon araç geçiyor. Genişleme bitince kapasite 2 katına çıkacak. Hopa-Borçka arasındaki Cankurtaran Tüneli açıldı. Şimdi deniz üzerine havaalanımız da yapılıyor. Artvin’in hem kendi içinde hem diğer illerimizle hem de yurtdışıyla bağlantısı daha da güçlenecek” diye konuştu. Açılış törenine Alaca Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Günser Şirin de katıldı.