Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği (ATTDER) Çorum İl Başkanı Can Kargın, Alaca'da 112 Ekibine yapılan saldırıyı kınadıklarını bildirdi.

Can Kargın, "Bizler yardım etmek isterken, yardım edilecek duruma gelmeyi neden hak ediyoruz? Öldüğümüz zaman değil, yaşarken kıymet görmek istiyoruz!" dedi.

Olayın takipçisi olacaklarını bildiren Kargın, "Bu saldırıyı en sert biçimde kınıyor, saldırgan şahsın tutuklu yargılanmasını talep ediyor ve de bekliyoruz!
Şiddetin hiç bir türlüsünü kabul etmiyoruz!" ifadesini kullandı.

Kargın'ın konuyla ilgili açıklaması şu şekilde:

"112 halk arasında Hızır diye bilinmez mi? Hızır ne demektir: Zor zamanda yetişen ulu...
En zor vakitte, gözümüzü kırpmadan canımızı ortaya koyarak, acınızı hafifletmek, paylaşmak, üzüntünüzü sevince çevirebilmek adına yeri geldiğin de aç ve susuz şekilde vatandaşlarımız için koşturuyoruz! Ne yağmur biliriz ne çamur. Ne kışın soğuğu vazgeçirir, ne de yazın kuru sıcağı... İlmek ilmek her vakaya ulaşır iken destan yazarız! Vatana millete hayırlı evlatlar, kulağında siren sesiyle doğar kucağımızda... Bizim güvencemiz bu yüce millettir!

Saat akşam 9 sularında Alaca ekibimiz ilçe de gerçekleşen silahlı yaralanma vakasına çıkarılıyor. Yaralı ambulansa alınarak, mevcut durumunu iyileştirmek adına müdahaleye başlanıyor. Yaralı yakını ambulansın arkasına binmek istiyor. Normal şartlarda, bebek ve yatalak hastalar dışında ambulansa hasta yakını dahi alınmadığı halde, hasta yakınlarının ajite olması sebebiyle arkadaşlarımız, yaralı yakınının ön tarafa binebileceğini belirterek, E. Ü. isimli personelimiz, rahat müdahale edebilmek için arka tarafa alamıyoruz ön tarafta refakat edelim diyor, E. Ü. kardeşimize bu sözünden dolayı yaralı yakını yumruklu saldırı gerçekleştiriyor, bu zorba kendini bilmez karakter yoksunu şahsı ambulanstan aşağı ekibimiz indiriyor. Zavallı ve karakter yoksunu şahıs o sırada polislere küfür ederek saldırıyor, Alaca 112 ekiplerimiz o kargaşada yaralının mevcut durumundan dolayı hızla naklini sağlayarak hastaneye teslim ediyor. Sağlıkçıların fiziksel ve sözel şiddete maruz kaldığında belirtilen beyaz kodu çekiyorlar...
Şimdi şu konuya dikkat çekmek istiyoruz! Bizler yardım etmek isterken, yardım edilecek duruma gelmeyi neden hak ediyoruz!
Öldüğümüz zaman değil, yaşarken kıymet görmek istiyoruz!
Bu olayın Attder Çorum olarak yakınken takipçisi olacağız... Bu saldırıyı en sert biçimde kınıyor, Saldırgan şahsın tutuklu yargılanmasını talep ediyor ve de bekliyoruz!
Şiddetin hiç bir türlüsünü kabul etmiyoruz!
Biliyoruz ki Sağlık Bakanlığımız, Çorum İl Sağlık Müdürlüğümüz de gerekeni fazlasıyla yapacaktır.
Hayat kurtarmak, sakat kalmamak, sana sağlık hizmeti sunmak amacıyla gelen ambulansa, o ambulansın ekibine teşekkür etmek yerine saldırmak, hangi kötü kelimeyle anlatsak eksik kalacaktır... Arkadaşlarımızın, her zaman sonuna kadar yanında destekçileriyiz...
Alaca 112 ambulans ekibinde görevli kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, bir daha böyle durumlarla karşılaşmamayı temenni ediyoruz.!"