15 Temmuz Milli Birlik Komisyonu kapsamında gezi düzenlendi.
Milli birlik ve dayanışmadan hareketle Hitit Üniversitesi 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma etkinlikleri kapsamında Alaca Avni Çelik Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Betül Ağaoğlu ile 1. ve 2. Sınıf öğrencilerinin gönüllü olarak katıldığı 15 Temmuz Şehitler Müzesine ziyaret düzenlendi.
Ziyarette 15 Temmuz Darbe girişimine ait akıllarda yer eden video gösterimi yapıldı. Gösterimden sonra Müze görevlisi, 15 Temmuz darbe girişimi hakkında öğrencilerin merakla dinlediği bilinmeyenleri anlatarak, darbe girişiminin geleceğe yönelik olarak yapılan bir eylem olduğu dile getirildi. Konuşmasının ardından müzenin giriş katında yer alan 15 Temmuz günü yaşanan olayların ele alındığı resim sergisi gezildi. Burada da öğrencilere resimlerdeki milli birlik ruhunun nasıl yaşandığı ile ilgili kısa kısa bilgiler verildi.
Resim sergisinden sonra müzenin üst katına çıkılarak buradaki balmumundan yapılan 15 Temmuz Şehitlerinin heykelleri ziyaret edildi. Ziyaret sonunda müze önünde hatıra fotoğrafı çekinildi. Ardından Çorum Şehitliği ziyaret edildi.