Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Alaca Belediye Başkan Adayı Halil İbrahim Şaltu, 31 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimler öncesinde projelerini açıkladı.

Bir taraftan vatandaşları ziyaretlerini ara vermeden devam ettiren Başkan Adayı Şaltu, diğer taraftan projelerini de vatandaşlarla paylaşıyor.

Birbirinden güzel gelişen ve güzelleşen bir Alaca’yı hedeflediklerini ifade eden Şaltu, gerek ekonomik anlamda, gerekse sosyal anlamda önemli projeler gerçekleştireceklerini dile getirdi. Alaca’nın AK belediyecilik ile yola devam etmesi durumunda kültürel, sosyal, ekonomik, insan odaklı ve şeffaf bir yönetimi benimseyeceklerini aktaran Şaltu, birbirinden önemli 40 projesini açıkladı. Esnaf ziyaretleri ve vatandaşlarla hasbihallerinde de bu projelerden bahseden Şaltu, Alacalılardan büyük destek alıyor.

Şaltu'nun projeleri şu şekilde:

BİRLİKTE KAZANALIM PROJESİ

"AK Belediyecilik olarak ilçemiz sivil toplum örgütleri ile ortaklaşa yapacağımız “Birlikte kazanalım projesi” ile halkımızın ilçemiz esnafından alışveriş yapmaları için “Alaca’da var Alaca’dan al” kampanyası başlatarak halkımızın Alaca dışından alışveriş yapmalarının sebepleri ve çözüm önerileri tespit edilerek Alaca’dan alışveriş yapmaları için azami gayret gösterilecektir.

YÖRESEL ÜRÜNLER YOL ÜSTÜ TESİSİ

Çorum-Yozgat çevre yolu üzerinde Yöresel ürünler yol üstü tesisi kuracağız. Kuracağımız bu tesis ile 24 saat hizmet verilecektir. Yol üstü tesisimiz ile yolculara yemek, alışveriş ve dinlenme imkanı sunarak kültürel motiflerle dizayn edilecek bir tesisi ilçemize kazandıracağız. Ayrıca bu tesis sayesinde “Her ev bir atölye” projesi kapsamında üretilen ürünlerin bu tesiste satışını sağlayacağız.

İŞGEM (İŞ GELİŞTİRME MERKEZİ)

Belediyemiz bünyesinde bulunan Hal içi, İş Geliştirme Merkezi’ne dönüştürülecektir. KOSGEB destekleri ile yapılacak olan İŞGEM sayesinde iş ve istihdama katkı sağlanacak, yerel ve bölgesel kalkınma hızlandırılacak, girişimcilik özendirilecek, başarılı işletmelerin kurulmasına öncülük edilecektir.

HAYVANCILIK OSB PROJESİ

Alt yapı çalışmaları AK Belediyecilik anlayışı ile başlatılmış olan Organize Hayvancılık Sanayi Bölgesi’nin kurulması ve faaliyete başlaması için belediyemizin tüm imkanlarını seferber ederek ve bu yatırımın ilçemize kazandırılmasını sağlayacağız. Organize Hayvancılık Sanayi Bölgemizin kurulması ile birlikte ilçemiz bir hayvancılık üssü olacak, yeni iş ve istihdam olanaklarına kavuşacaktır.

HER EV BİR ATÖLYE PROJESİ

İşsiz kadınlarımıza, çocuklarımıza ve dezavantajlı gruplara teorik ve pratik eğitimler vererek ilçemizde genç, kadın ve engelli istihdamının desteklenmesi, insan kaynaklarının mesleki eğitim yoluyla geliştirilmesi sağlanacaktır. “Her eve Bir Atölye” projesi kapsamında yapılan el sanatları yöresel yol üstü tesisimizde ekonomiye kazandırılacaktır. Bu sayede her eve ek maddi katkı sağlanmış olunacaktır.

YÜZME HAVUZU PROJESİ

Gençlik ve Spor Bakanlığımızın teşvikleri ile ilçemize yeni bir butik yüzme havuzu kazandırılacaktır. Yüzme havuzu projemiz ile gençlerimizin kahve köşelerinden kurtulmaları için alternatif olarak yüzme sporu teşvik edilecektir.

ÇOK AMAÇLI KÜLTÜR SİTESİ

Kültür etkinlikleri için çok amaçlı kullanıma uygun yeni bir kültür merkezi kurulacaktır. Kültür merkezimizin içerisinde sineması, tiyatrosu, kültür salonu, kafetaryası, gençlerin vakit geçirebileceği sosyal ortamların yer aldığı, ayrıca okullarımızın yıl sonu etkinliklerini yapabilecekleri altyapısı olan modern bir kültür merkezi oluşturulacaktır.

MARAŞLI PARKININ TAMAMLANMASI

AK belediyecilik tarafından başlatılan ve alt yapısı tamamlanan Maraşlı Parkı’nı biran önce bitirerek halkımızın hizmetine sunacağız. Bu parkımız ile birlikte halkımız yeni bir piknik ve mesire alanına kavuşacaktır.

ATATÜRK GÖLETİ (İBRAHİM KÖYÜ)

İl Özel İdaresi bünyesinde bulunan Atatürk Göleti (İbrahim Köyü) İl Özel İdaresi’nden talep edilerek etrafı piknik alanına dönüştürülecektir. Gölet çevresi temizlenecek, etrafı korunaklı çitlerle çevrilecek, ağaçlandırılacak, su ve aydınlatma gibi alt yapı ihtiyaçları sağlanarak alternatif piknik ve mesire alanı yapıldıktan sonra halkımızın hizmetine sunulacaktır.

CENAZE İŞLERİ ORGANİZASYONU

Sosyal belediyecilik ilkesi ile ilçemizde cenaze işleri ile ilgili yeni bir ekip oluşturacağız. Cenaze sahibi acısını yaşarken, cenaze işlerini belediye olarak biz üstleneceğiz. Cenazenin yıkanmasından defin aşamasına kadar geçen tüm süreçleri belediye olarak biz yapacağız.

HİTİT FESTİVALİ

Her yıl geleneksel olarak 3 gün sürecek Hitit Festivali düzenleyeceğiz. İlçemizin ve tarihi kültürel bölgelerimizin tanıtımına katkı sağlayacak olan festival ile Hitit medeniyetini tüm Türkiye’ye duyuracağız. Festival sayesinde ilçemizin turizm potansiyelini yükselterek ekonomiye katkı yapmasına öncülük edeceğiz.

3. ETAP TOKİ KONUTLARI

Halkımızın beklentisi olan 3. Etap TOKİ konutlarımız talepler doğrultusunda 2+1 ve 3+1 şeklinde yapılacaktır.

ALACA ŞEHİR KÜTÜPHANESİ

Kültür ve Turizm Bakanlığımız bünyesinde faaliyet gösteren kütüphanemizin yerini değiştirerek ilçe halkımızın ve öğrencilerimizin daha kolay ulaşabilecekleri alternatif faaliyetleri de içerecek şekilde modernize ederek kütüphanemizi bir cazibe merkezi haline dönüştüreceğiz.

ALACAKART PROJESİ

Alacakart projesi kapsamında, anlaşmalı banka aracılığı ile hemşehrilerimize kazandırdığımız Alacakart sayesinde emlak, çevre temizlik, ilan reklam ve diğer vergilerin ödemelerini ödeme ve takip işlemlerini kolaylaştırarak, istenirse otomatik ödeme talimatıyla gecikme nedeniyle uğranılacak zararların önlemesini sağlanacak. Daha önemlisi tüm bu vergi ve ödemelerin taksitli olarak ödeme imkanı olacaktır. Bu kart ile yapılan ödemelerde ayrıca %10 indirim sağlanacaktır.

ŞEHİR ANA GİRİŞ YOLLARININ MODERNİZE EDİLMESİ

İlçemizin dört anayolu şehir girişleri, kavşaklara kadar yeniden modernize edilecektir. Kaldırım yol ve kavşak düzenlemeleri yapılarak, yol boyları ağaçlandırılacak, ışıklandırılacak ve şehir girişleri yeniden dizayn edilecektir.

ASFALT YOL ÇALIŞMALARININ BİTİRİLMESİ

Ak belediyemiz ile başlatılan asfaltlama projesi kapsamında doğalgaz ve su dağıtım işleri tamamlanan tüm cadde ve sokaklarımızı sıcak asfalt ile kaplatacağız.

AYAKKABICILAR ARASTASI VE HAL İÇİ MODERNİZASYONU

İlçemizin merkezinde yer alan ayakkabıcılar arastası ve hal içi modernize edilecektir. Yapılacak olan mimari ve peyzaj çalışması ile modern bir çarşı görünümü kazandırılarak ilçe ekonomisine ek katkı sağlayacak yeni iş yerleri oluşturulacaktır.

BAŞARILI ÖĞRENCİLERE YAZ KAMPI

Geleceğimiz olan gençlerimiz ve çocuklarımızı okumaya teşvik etmek, başarılı olan öğrencilerimizi ödüllendirmek, öğrencilerimiz arasındaki rekabeti ve motivasyonu yükseltmek için her yıl başarılı olan öğrencilerimizi Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile koordineli olarak yaz kamplarına ücretsiz olarak göndereceğiz.

BAŞKAN MAHALLEMDE BULUŞMASI

Başkan mahallemde projesi ile belediye başkanımız her ay bir mahallemizde halkımız ile biraraya gelecektir. Birlikte yönetelim sloganı ile mahalledeki sorunlar yerinde tespit edilecek ve aynı anda hemşehliremizle yüz yüze görüşmeler yapılacak. Sorunlar birinci elden dinlenecektir.

CUMHURİYET MEYDANI MODERNİZASYONU

Cumhuriyet meydanımız tarihi Hitit figürleri ile yeniden dizayn edilecektir. Çocuklarımızın alternatif oyun alanı olarak da kullanabileceği, halkımızın meydanda daha kaliteli vakit geçirmelerine ve dinlenmelerine imkan sağlayacak şekilde yeniden modernize edilecektir.

DOĞALGAZ ÇALIŞMASI

Ak belediyecilik ile başlatılan doğalgaz projesi ile ilçemize doğalgaz dağıtımı başlatılmıştır. İlçemiz hani sayısına göre %60 dağıtımı tamamlanan doğalgaz dağıtım projesini 2 yıl içerisinde tamamlayarak doğalgazsız hane bırakmayacağız.

EĞİTİM KURUMLARININ DESTEKLENMESİ

Çocuklarımızın daha kaliteli mekanlarda eğitim görmeleri için okullarının inşaat ve çevre düzenlemesi gibi, fiziki alandaki eksikliklerinin giderilmesine katkıda bulunmaya devam edeceğiz. Ayrıca çocuklarımızın eğitimine katkı sağlamak amacıyla, öğrencilerimiz için seminerler, geziler, konferanslar, yarışma ve turnuvalar düzenleyerek motivasyonlarını arttıracağız.

ENGELLİLERİN SOSYAL HAYATA ADAPTASYONU

Engellileri sosyal hayata adaptasyonu projesi kapsamında engelli vatandaşlarımızın hayata bakış açılarını değiştirerek onların engellerinin hayata ve yaşama bağlılıklarını etkilememesini sağlamak için bir dizi iyileştirici faaliyetler planlanarak yapılacaktır. Sosyal belediyecilik ilkesi çerçevesinde engellerimize engel olabilecek tüm alt ve üst yapı tesisleri yeniden elden geçirilecektir.

HUZUREVİ VE ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ

İlçemize kazandıracağımız huzurevi ile kendi başlarına ihtiyaçlarını karşılayamayan, bakacak kimsesi bulunmayan yaşlılarımıza vefa borcumuzu ödeyeceğiz. Emsallerinden farklı olarak huzurevi ile büyüklerimize çok katlı, sıkışık, bunaltıcı yapılar yerine tek katlı, iç bahçesi olan, bu iç bahçede dinlenme alanları, yürüyüş parkurları, pasif sporların yapılabileceği alanlar ve sohbet kamelyaları olan huzurlu mekanlarla hizmet vereceğiz.

İÇMESUYU DAĞITIM ÇALIŞMASI

Ak belediyeciliğimizle başlatılan ve sağlıklı yaşam için sağlıklı su projesi kapsamında yapılan son sistem su arıtma tesisimizle birlikte %70’i tamamlanan yeni su dağıtım hattını 2 yıl içerisinde tamamlayarak halkımıza daha kaliteli içme suyu dağıtımını yapacağız.

İNTERAKTİF BELEDİYECİLİK

Oluşturacağımız online sistemle hizmeti halkımızın ayağına götürecek, vatandaşlarımızın belediye binasına gitmeden işlemlerini gerçekleştirebilmesi için bilgi teknoloji alt yapısını kuracağız. Bu sistemle her türlü istek, öneri ve şikayet online olarak belediyemize ulaştırabilecek, dilekçe sunulabilecek, talipler kayıt altına alınarak ilgili birimlere yönlendirilerek en kısa zamanda sonuçlandırılacaktır.

KADINLARIMIZA SAĞLIKLI YAŞAM MERKEZİ

ak belediyecilik ile yapımı tamamlanan gençlik merkezimizde gençlerimize ve kadınlarımıza yönelik sportif faaliyetler organize ederek sağlıklı yaşam için spor sloganı ile halkımızın hizmetinde olacağız.

KALDIRIM VE KİLİTTAŞI ÇALIŞMALARININ BİTİRİLMESİ

Ak belediyecilik tarafından başlatılan alt yapı çalışmaları sonrasında alt yapısı biten kaldırımlarımız yenilenerek kilittaşı ile yeniden yapılacaktır. Ayrıca asfalt makinasının girmediği sokaklar yeni kilittaşı ile modernize edilecektir.

KÜLTÜR TURLARI

Ak belediyecilik ile hemşehrilerimizin ülkemizin tarihi ve kültürel değerlerini öğrenmelerine katkıda bulunmak amacıyla ücretsiz kültür turları düzenleyeceğiz. Ak beledicilik ile başta Çanakkale, Bursa, İstanbul, Konya, Ankara ve Nevşehir olmak üzere vatandaşlarımızdan gelecek talep doğrultusunda, ülkemizin bir çok noktasına kültür ve tarihi gezi programları düzenleyeceğiz.

MAKİNA EKİPMAN YENİLEMESİ

Belediyemizin sahip olduğu makine ve ekipmanlarda yenilenmeye gidilecektir. İlk önce belediye halk otobüslerini değiştirecek ve modern belediyecilik için yeni halk otobüsleri alınacaktır. Belediye makine parkında bulunan tüm makine ve ekipmanlar elden geçirilecek ve daha kaliteli hizmet için bütçe kriterleri çerçevesinde yeni makine ve ekipman tedariki yapılacaktır.

MAKİNE PARKI VE İTFAİYE YERLEŞKESİNİN MODERNİZASYONU

TOKİ konutları karşısında yer alan makine parkı ve itfaiye yerleşkesi yeniden dizayn edilecektir. Modernizasyon ile makine parkının çehresi güzelleştirilerek modern bir çalışma ortamı oluşturulacaktır.

MERKEZİ CAMİLERİMİZİN ŞADIRVANLARINA SICAK SU TEMİNİ

İlçemizin merkezi camii şadırvanlarına halkımızın kışın sıcak su ile abdest almaları için gerekli altyapı çalışmaları yapılarak sıcak su tedarik edilecektir.

MODERN TAKSİ DURAKLARI

Modern kentler anlayışı ile ilçemizde bulunan taksi duraklarını taksici esnafımız ile istişare ederek yenileyeceğiz. Şehrimizi yeni modern taksi durakları ile güzelleştireceğiz.

MUHTARLAR EVİ

Muhtarlarımızla istişare ederek ilçe ve köy muhtarlarımızın kullanabileceği bir muhtarlar evi oluşturacağız. Bu sayede muhtarlarımızın birbirleri ile istişaresinde katkı yapmış olacağız.

SEYİR TEPESİ MİLLET BAHÇESİ

İlçemizin yüksek kesimi olan vericiler tepesi modernize edilerek millet bahçesine dönüştürülecektir. Yeni yapılacak olan millet bahçesinde hem piknik alanı hem de sosyal aktivitelerin olacağı tesisler yer alacaktır.

SOKAK HAYVANLARININ REHABİLİTASYONU

Sokak hayvanları için yeni barınaklar ve yem kulübeleri yaparak hayvanların şehir dışında beslenmelerini sağlayarak şehir merkezinden uzaklaştıracağız.

SU DEPOSU PARKI MODERNİZASYONU

Belediyemiz mülkiyetinde bulunan su deposu parkı ve müştemilatı yeniden modernize edilecektir. Park güzelleştirilerek park içerisinde bulunan belediyemize ait bina çok amaçlı kullanım için yeniden dizayn edilerek halkımızın da kullanımına sunulacaktır.

ULUSAL TARIM VE HAYVANCILIK FUARI

Her yıl olarak geleneksel olarak tertipleyeceğimiz Hitit tarım ve hayvancılık fuarı ile hem ilçemizin tanıtımı yapılacak, hem de bölgemizin tarım ve hayvancılık sektöründeki tedarikçilerle buluşması sağlanarak ayrıca ürün satışı da yapılabilecektir. Kırsal bir bölgede olan ilçemizin kalkınması da kırsaldan başlatılarak Ulusal Hitit Tarım ve Hayvancılık Fuarı da ilçemizin kalkınmasını sağlayacak etkenlerden bir tanesi olacaktır.

HALKA AÇIK ALANLARDA ÜCRETSİZ İNTERNET

Proje kapsamında, Alacamızda halka açık alanlar ve parklarda dış ortam ekipmanlarla güvenli internet erişimi sunacağız. Projenin tamamlanmasıyla birlikte vatandaşlarımız parklar ve açık alanlar ile sistemin kapsama alanına giren alanlarda sağlanan internet hizmetinden ücretsiz yararlanacaktır.

ÜCRETSİZ KURSLAR PROJESİ

İlçemizde girişimciliği geliştirmek yeni girişimciler yetiştirmek için işsiz kadın ve gençlerimize yönelik ücretsiz kurslar düzenleyeceğiz. Kurslarını başarıyla tamamlayan gençlerimizin iş hayatına atılmaları için gerekli olan devlet destekleri için gerekli olan plan ve projelere belediye olarak ücretsiz destek sağlayacağız."