Çorum Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Alaca MYO Kampüsü’nü yapmakta olan Sinpaş GYO Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Çelik ile bir araya geldi.
Kampüs inşaatının durumunun değerlendirildiği görüşmede Rektör Alkan, 2012 yılında eğitim öğretimin başladığı 3 programda bugün itibariyle 150 öğrencinin olduğunu, bir süre önce açılan Aşçılık, Sivil Savunma ve İtfaiyecilik, Basın ve Yayın Teknolojileri, Biyomedikal Cihaz Teknolojisi ve Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi Programlarına da öğrenci alımına başlanmasıyla Meslek Yüksekokulunun bölgedeki güçlü Mesleki ve Teknik eğitim kurumlarından birisi olacağına inandığını ifade etti. 
Yeni Devlet Hastanesi’nin kullanıma girmesi sonrasında, yakın bir zamanda mevcut hastanenin Sağlık Bakanlığınca Hitit Üniversitesi’ne tahsis edileceğini, bu kapsamda da Evde Hasta Bakım, Yaşlı Bakım ve Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterlik Programlarının açılması için YÖK’e başvurduklarını belirten Rektör Alkan, bu programların tümünün aktif olmasıyla Alaca MYO’da 11 programda binin üzerinde öğrencinin eğitim görebileceğini kaydetti. 
Sahip olduğu potansiyeli ile Alaca MYO’nun, hızla gelişmekte olan ilçenin en önemli dinamiklerinden birisi olacağına inandığını dile getiren Rektör Alkan, kampüs inşaatını üstlenen Sinpaş Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik ile Ahmet Çelik’e, yakın desteklerinden dolayı Meclis İdare Amiri ve Çorum Milletvekili Salim Uslu’ya, Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas’a, Alaca Kaymakamı Ayhan Yazgan’a, Belediye Başkanı Muhammet Eyvaz’a, Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Murat Kaya’ya ve tüm öğretim elemanlarına teşekkür ettiğini belirterek, bu işbirliğinin Çorum ve Hitit Üniversitesi için örnek bir model olacağını söyledi.
Ahmet Çelik ise, memleketlerine böylesine önemli bir yatırım yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydederek, Alaca MYO’nun kısa bir süre içerisinde altyapı ve diğer tüm ihtiyaçlarını tamamlamasının ardından, bölgedeki önemli mesleki eğitim kurumlarından birisi olacağını ifade etti. Başlangıçta 4,500 m2 olarak planlanan inşaatın, ilçenin tüm dinamiklerinin konuyu sahiplenmesi ve MYO’daki hızlı gelişmeler ve yeni programların açılması üzerine 9,000 m2’ye çıkarma kararı aldıklarını açıklayan Çelik, bu yıl içerisinde tüm çalışmaların tamamlanacağını söyledi.