Alaca Belediyesi’nin OKA’ya yaptığı ilk destekleme projesi kabul gördü.
Alaca Belediyesi OKA (Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı)’na sunmuş olduğu yüzde yüz hibe destekli Elektronik Belge Yönetim Sistemi Programı ( EBYS) başarılı bulunularak desteklenmeye uygun bulundu.
Alaca Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Arslan tarafından hazırlanarak OKA’ya sunulan Elektronik Belge Yönetim Sistemi Programı ( EBYS) desteklenmeye uygun bulunularak kabul gördü ve yüzde yüz destekli projede ilk imzalar atıldı.
OKA Çorum Destek Ofisi İl Koordinatörü Özden Özgür Yalçın ile Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Arslan makam odasında ilk imzaları attılar.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Yardımcısı Fatih Arslan; yüzde yüz destekli OKA projemizi sunduk ve başarılı görüldü. Yüzde yüz destekli projemizde; Alaca Belediyesi Elektronik Belge Yönetim Sistemi kurulacak ve bu sistemle birlikte Alaca Belediyemizde EBYS aktif edilerek sistem kullanılır hale getirilecektir. - Elektronik Belge, Form ve Süreç Yönetim Sistemi dijital sisteme dönüştürülecektir, - Evrak takibi, belge yönetimi, arsiv yönetimi, doküman yönetimi, is akısı yönetimi ve form yönetimi konularında %100 web tabanlı ve eksiksiz bir sistem uygulamaya konulacaktır. - Kesintisiz otomasyon saglanarak, kagıt bazlı is süreçlerinin tam entegre dijital bir ortama dönüstürülecektir, - Belge üzerinden yürütülen is süreçleri otomatik hale gelecek, karar verme süreçleri hızlandırılacaktır, - Islem kuyrukları ve tamamlanma süresi kısalacaktır, - Insan hataları ortadan kalkacaktır, - Kurum içi iletisim kanalları daha iyi hale gelecek, zaman kaybı ve maliyetler azalacaktır, - Kalite ve verimlilik artacaktır. Bu anlamda ilçemiz ve belediyemize hayırlı olsun” dedi.