Sezonun ilk ürünleri geldi, buğday pazarı canlandı ve Alaca Ticaret Borsası hububat ürün alım-satım işlerine başladı.

Sezonun ilk ürün alım ve satımı için 9 Temmuz 2018 Pazartesi günü sabah erken saatlerde Alaca Ticaret Borsası'nda sezon açılışı dualarla gerçekleştirildi.

Borsada ilk alım-satımları arpa ve buğday oluşturdu.

Buğday ve arpanın satışı gerçekleşirken, dijital ortamda analizleri yapılıp bilgisayar ekranında görüntülenerek hem çiftçiler, hem de tüccar esnaf, ürünlerinin değerlerini gördükleri gibi ürünlerin değeri üzerinden alış-satışları gerçekleştirdiler.

Sezonun açılması ile birlikte hububat satımına başlayan Borsa, çiftçinin tarlalarından çıkan ürünleri en kaliteli bir şekilde esnafa sunumu ve hububat ürünlerinin değerlerini yaparak hububatın değer fiyatlarına göre satımını gerçekleştiriyor.

Çiftçi ve esnafın daima hizmetlerinde olduğunu belirten Alaca Ticaret Borsası Başkanı Fahri Coşkun; "Alaca Ticaret Borsası olarak hem esnafımıza, hem de çiftçilerimize en kaliteli hizmeti sunabilmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Borsamızda esnafımızın ürünleri görebilmeleri ve değerleri ile birlikte fiyatlarını verebilmeleri için son donanım dijital bir sistemle sunumunu gerçekleştirirken, çiftçilerimizin de ürünlerini daha güzel bir ortamda satabilmeleri için laboratuarımızla ürünlerin değerlerini çıkartıp sunum halinde satıma hazırlıyoruz.

Borsaların tamamına yakınında böyle hizmetleri ücret karşılığında yapılırken, bizler çiftçilerimizden hiçbir şekilde ücret talep etmiyor ve her daim yanlarında ve hizmetlerinde olduğumuzu belirtiyoruz.

Yeni sezonun ilçemiz, esnaflarımız ve çiftçilerimize bereketi bol ve kazancı bol bir dönem olmasını temenni ediyor, sezonun hayırlı ve uğurlu olmasını Allah'tan diliyorum" dedi.

YİNE SÜNE SORUNU ..!

Alaca'da hububat sezonun başlaması ile birlikte süne sorunu yine gündeme geldi.

Buğday pazarı esnafı ve çiftçiler, "süne bu yıl da vatandaşlarımızın başını ağrıtacak gibi" ifadesini kullandı.

Yetkililerin bir an önce bu sıkıntıya çözüm bulmalarını isteyen üreticiler, bu anlamda kendilerinin de üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye hazır olduklarını ifade ettiler.