Çorum'un Alaca Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından, YGS öncesi, kurumun üniversite sınavına giren öğrencilerine rehberlik semineri ve moral yemeği verildi.
Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde verilen yemeğe; Alaca Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hürrem Dursun, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İlyas Kırali, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Sular, Halk Bankası Müdürü Ahmet Uyanık, PTT Müdürü Nusret Arslan, Alaca Fen Lisesi Müdürü Ertan Kumaş, Dumlupınar İlkokulu Müdürü Seyit Çimen, Kurum Müdürü Ali Altuntaş, Müdür Yardımcıları Recep Gün, Mehmet Şen, Okul Aile Birliği Başkanı Hüseyin Çinkul, kurum öğretmenleri Akif Gişkaya, Taha Gökten, Duygu Afşar, Melahat Kılıçarslan, Hatice Kale ve kurumun mezun öğrencileri katıldılar.
Moral yemeğinin açılış konuşmasını yapan Kurum Müdürü Ali Altuntaş, “Sınava giren tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum. Sınav öncesi okul olarak bir farklılık yaparak öğrencilerimizin moral ve motivasyonunu artırmak amacıyla bu yemeği organize ettik. İnanıyoruz ki, öğrencilerimiz geçtiğimiz yıl gösterdiğimiz başarıları egale edip, daha büyük başarılara imza atarak, okulumuza yeni başarılar getireceklerdir. Bu duygularla sınava giren tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi.
Konuşmaların ardından yemeğe geçildi. Yemekten sonra öğrencilere moral motivasyon dersi veren Alaca Fen Lisesi Müdürü Ertan Kumaş (Rehber öğretmen) ise, öğrencilerden, sınavda rahat giyinmelerini, yanlarında mutlaka su bulundurmalarını, bir soru üstünde fazla takılmamalarını, daha sonra vakitleri kalırsa o soruya geri dönmelerini, aşırı kaygılı olmamalarını ama aşırı rahat da davranmamaları gereğini söyleyerek, sınavla ilgili bazı taktiklere değindi.
Yemek sırasında İlçe Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, öğrencilere hitaben bir konuşma yaptı.
Sınav öncesi sakin olmaları gerektiği konusunda tavsiyelerde bulunan Kurtyemez, "Başarabileceğinize inanırsanız başarılı olabilirsiniz. Biz de bu sıralardan geçtik. Büyük gayretler sonucunda bu günlere geldik. Sizler de çalışıp gayret gösterirseniz hedeflerinize ulaşabilirsiniz. Halk Eğitim Merkezi sizlere güzel çalışmalar yaptığı öğretmenlerin sizler için gayret sarfettiği görülüyor" dedi.
Kaymakam Kurtyemez, öğrencilere 2016 yılı YGS sınavında başarılar dileyerek konuşmasını tamamladı.
Seminer ve moral yemeği, öğrencilerin günün anısına çekilen fotoğrafla program sona erdi.