Alaca Balpeteği Derneği, dernek bünyesinde 15 Temmuz hain darbe girişimiyle alakalı bir program düzenledi.

Öğrencilere yönelik düzenlenen programın konuğu ise 15 Temmuz hain darbe girişiminde yaralanan ve gazi olan Mustafa Çağır oldu.

Dernek eğitim merkezine giderek çocuklara 15 Temmuz hain darbe girişimini anlatan Mustafa Çağır, “bugün görev bizde idi yarınlar sizindir. Alçaklara, hainlere fırsat vermeyin” dedi.

Çağır; “15 Temmuz’da sokağa çıkan tüm vatandaşlarımız ülkesi ve milleti için liderinin emriyle sokakları doldurmuş ve alçakça düzenlenen hain saldırıyı sonlandırmıştır. Bizler helikopterin açtığı ateşle yaralandık evet fakat öyle insanlarımız vardı ki canlarını ortaya koyarak her yerde karşılarına çıkmış, ölümü öldürmüş hain saldırıyı püskürtmüş fakat yaralanmamıştır. Evet, bizler yaralandık gazi olduk, fakat o sokaktaki insanlarımızın hepsi gazidir, hepsi bu vatanın bölünmez bütünlüğü için gövdelerini siper etmişlerdir. Bizler o gün Ankara’da balkonda oturuyorduk, darbe oluyor denince önce çok şaşırdık fakat liderin emriyle sokaklara çıkın mesajını alınca Ankara bir anda kornalarla halkla dolmaya başladı. Bizler de Genelkurmayın oraya koştuk, içimizde hiç bir korku yoktu öyle ki, uçaklar ses hızıyla geçiyor biz hiç oralı bile olmuyorduk sonunda helikopter geldi ve tarama yapıyordu, bizler o tarama yaparken yere yatıyor hafif ilerleyince yeniden kalkıyor yürüyorduk, işte o arada ben vurulmuşum, yanımda kayın bilader ve sonunda bizi hastaneye kaldırdılar, sabah uyandığımda hemşireye sordum darbe gerçekleşti mi diye yok dendi sonra kayınbilader ve hanım içeri girince sordum hamdolsun hain darbeyi kahraman milletimiz durdurmuş hainlere gereken cevabı vermiş, bu ülkeyi alçaklara ve şerefsiz, onursuzlara teslim etmemiştik. Evet gençler dün bu görev dedelerimizde idi, Çanakkale’de ve bir çok savaşlarda, bugün sıra bizde idi. Hamdolsun bizler de bu bayrağı indirtmedik, devletimizi hainlere teslim etmedik. Yarınlar sizindir, sizler de bu yaşananlardan gerekli dersleri fazlasıyla çıkartacak bizleri onurla gururla temsil edecek, devletimizi vatanımızı alçaklara, şerefsizlere teslim etmeyeceksiniz” dedi.

Çeşitli ikramların ardından dernek yöneticileri Mustafa Çağır’a günün anlam ve önemine binaen hediye sundu, toplu fotoğraf çektirilmesinin ardından sohbet son buldu.