Çorum'un Alaca İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Büyükdona Köyü'nde meyve üreticilerine budama kursu verildi.
Günü birlik verilen eğitimde İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik personelleri Büyükdonalılara meyvecikte budama eğitimi uygulamalı olarak anlatıldı.
Bunun yanı sıra gübreleme eğitimi ve tarla faresi ile mücadele konuları da anlatıldı. Daha sonra çiftçilerin soruları cevaplandırıldı.
İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cumhur Atalık yaptığı açıklamada, "Tarım ve hayvancılıkta verim ve kalitenin yükseltilebilmesi için teknoloji ile bilginin zamanında ve etkin bir biçimde uygulamaya aktarılması büyük önem taşımaktadır. Tarım ve hayvancılıkta ilerlemek için coğrafi faktörlerin olumsuz etkilerinin en aza indirilmesi, işletme ölçeklerini ekonomik seviyeye getirilmesi, ıslah edilmiş yüksek verimli materyallerin kullanılması ile bilgi ve teknolojideki gelişmelerin uygulamaya konulması ile mümkündür. Çiftçilerimize tarımın her dalında yeni bilgi ve tekniklerin öğretilmesi suretiyle, daha çok, daha kaliteli ve daha düşük maliyetle bitkisel ve hayvansal ürün elde etmelerini sağlamak ve bu ürünleri en iyi şekilde değerlendirerek yaşam seviyelerini yükseltmelerine yardımcı olmak görevlerimizin başında gelmektedir. Bu kapsamda çiftçilerimize, meyve üreticilerine budama kursu verilmiştir. Bunun yanı sıra gübreleme ve zararlılarla mücadele yöntemleri de anlatılmıştır. İlçemiz için büyük bir ekonomik öneme hububat tarımında sulama, gübreleme ve ilaçlama tekniklerinin üreticilerimiz tarafından daha bilinçli ve tekniğine uygun yapılmasının sağlanması için düzenlenen eğitimi İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde görevli Ziraat Mühendisi Serkan Sayın tarafından verilmiştir. Eğitime ilçe müdürlüğünde görevli mühendisler Sezer Temiz ve Funda Özkan da katılmıştır. Söz konusu eğitimde modern meyve yetiştiriciliği, meyvecilikte çeşit seçimi, dikim mesafesi, budama, gübreleme, sulama, toprak işleme, ilaçlama, hasat teknikleri, sınıflandırma ve depolama konuları üreticilerimize uygulamalı olarak gösterilmiştir” dedi.
Köy Muhtarı Sebahattin Doğan, eğitim programını düzenleyen İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personellerine köy halkı adına teşekkürlerini iletti.