Son günlerde Alaca'da yağan kar ve yağmur, çiftçiyi sevindirdi.

Alaca Ziraat Odası Başkanı İlhan Yılmaz, bu kış ülkemiz genelinde ve Alaca'da kar yağışlarının iyi düzeylerde olduğunu belirterek, yağışların üründe verimliliği artıracağını söyledi.

Geçtiğimiz yıl yağışsız geçen kış dönemlerinden sonra bahar ve yaz aylarında arpa ve buğday gibi birçok ürünün kuraklıkla karşı karşıya kaldığını kuraklık nedeniyle verimlerde büyük ölçülerde düşmeler yaşandığını hatırlatan Yılmaz, ancak bu kış gelen kar yağışlarının çiftçilerin yüzünü güldürdüğünü kaydetti.

Başkan Yılmaz, "Alaca çiftçilikle geçinen bir bölge, yağışlar hem barajlardaki doluluk oranını artırır hem de kuruyan toprağa can olur. İnşallah daha çok yağacağına inanıyorum" dedi.

Yılmaz açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Basın yoluyla hükümetimizin Çorum çiftçisine 2018 yılında verdiği desteklemelerle ilgili açıklamalarda bulunan Çorum Milletvekilimiz, MKYK Üyesi ve Tarım Orman Komisyonu Üyesi Sayın Ahmet Sami Ceylan’a bütün çiftçilerimiz adına teşekkürlerimi sunuyorum. Çiftçilerimize can suyu olacak buğday, nohut gibi ürünlerin müstahsil desteklemelerinin de bir an önce verilmesi gerekmektedir. Çiftçilerimize verilen tarımsal desteklemelerin artarak devam etmesi gerekmektedir. Çiftçilerimiz adına çalışan emek veren hükümetimize ve değerli vekillerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Meteorolojiden alınan verilere göre önümüzdeki hafta da yağışların aralıklarla devam etmesi beklenmektedir. Çiftçilerimizin yüzünün gülmesi demek ülkemizin yüzünün gülmesi demektir. Üretim olmazsa gıda olmaz.

Bütün çiftçilerimize 2019 üretim sezonunda bol verim bol kazanç diliyor saygılarımı sunuyorum."