Alaca Kız ve Erkek Anadolu İmam Hatip Liseleri ve Mimar Sinan İmam Hatip Ortaokulu’nun birlikte organize ettiği seminer geçtiğimiz günlerde Alaca Belediye Kültür Salonu'nda yapıldı.
Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nün İmam Hatip Okulları öğrencilerinin velilerine yönelik planladığı “Evin Okula Yakınlaşması” projesi kapsamında anne ve babalara çocuğun büyüme ve ruhsal gelişim süreci içerisinde değişim ve gelişimine yönelik özelliklerini tanıtarak etkili anne ve baba rollerinin belirlenmesi ve ortaya konulması, çocuklarla anne babaların etkili iletişim kurmaları, istenilen davranış ve alışkanlıkları kazanabilmeleri, kendi kendini denetleyen, duygu ve düşüncelerini özgürce ifade edebilen, girişimci gençler olarak yetiştirilmelerine katkıda bulunmak amacıyla başlatılan bu çalışmada öncelikle velilere hangi konularda seminer almak istediklerine dair bir anket yapıldı.
Yapılan anket neticesinde velilerin en çok ihtiyaç duyduğu seminer konularından 6 adet belirlendi.
Bunlardan ilki geçtiğimiz günlerde Alaca Belediye Kültür Salonu'nda yapıldı.

Seminer Çorum Bahçelievler İlkokulu Rehber Öğretmeni Burhan Şenol tarafından verildi. Seminerin konusu; "Ergenlik ve Gençlik Dönemi Sorunları ve Çözüm Yolları" oldu.
Seminere İmam Hatip Okulları Müdürleri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hürrem Dursun ve İHL ve İHO öğrenci velileri katıldı.
Önümüzdeki günlerde Alaca İmam Hatip Okulları tarafından öğrenci velilerine 5 adet seminer daha verilecek.
Verilen bu seminerlerden velilerin oldukça memnun oldukları görüldü.