Çorum'un Alaca İlçesi'ni ziyaret eden iş adamları, Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden üniversiteyi kazanan başarılı öğrencilere eğitim bursu desteği verdiler.
Alaca Milli Eğitim Müdürlüğü ile Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin organize ettiği programla ilçeyi ziyarete gelen iş adamları, ilk olarak Belediye Başkanlığ’ında Başkan Muhammet Eyvaz’ın konuğu oldular. Daha sonra Alaca Kaymakamlığı’nda Kaymakam Ramazan Kurtyemez ile görüşen iş adamları son olarak Milli Eğitim Müdürlüğü’nü ziyaret ettiler.
Ziyaretlerin ardından Alaca Belediyesi’nin Battal Dede Parkı’nda organize ettiği yemekte iş adamlarından oluşan heyet ile Alaca protokol üyeleri bir araya geldi.

Yemeğe Alaca Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Belediye Başkanı Muhammet Eyvaz, AK Parti İlçe Başkanı Ümit Tokgöz, İl Genel Meclis Üyesi Sami Odabaş, Milli Eğitim Müdürü Hürrem Dursun, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Büküş, Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Kadir Şimşek, İmam Hatip Lisesi Öğretmenlerinden Yalçın Kaplan ile iş adamlarından, Alaca Höyük’te Arkeopark’ın yapımını üstlenen Vizyon İnşaat ve Peyzaj Şirketi Sahibi Eyüp Sütyemez, Peyzaj Mimar Yalçın Erduran, Enerji ve Tabi Kaynaklar Eski Bakanı Taner Yıldız’ın Danışmanı Hemşerimiz Bayram Devrim Acımık, Engin Geridönüşüm Sahibi İbrahim Engin, Alaca Carrefour-Sa Müdürü Mahmut Ünlü, Alacalı İş Adamlarından Gürcan Coşkun ve Orhan Coşkun, Hatap Yem Müdürü Hemşerimiz Önder Eren ve Alaca da faaliyet gösteren Nakış İnşaat Sahipleri Nusrettin Bilici ve Abdurrahman Durak katıldılar.
Yemeğin ardınlar davetlilere hitaben konuşan Belediye Başkanı Muhammet Eyvaz, ilçeyi ziyaret ederek, Alaca’dan üniversiteyi kazanan başarılı öğrencilere verdikleri burs desteği için iş adamlarına teşekkür etti.

Programa katılan iş adamları adına konuşan Eyüp Sütyemez de; “Asıl böyle bir hayra vesile olanlara bizim teşekkür etmemiz gerekiyor. Çünkü iş dünyasının hızlı trafiği ve stresi içerisinde bu güzel işleri bazen düşünemiyoruz. Bizler adına bu işi düşünüp hayra vesile olanlara bizler teşekkür ediyoruz” dedi.
Sütyemez, Alaca’ya bu vesile ile geldiklerini, ilçeyi oldukça beğendiklerini ve güzel dostluklar kurduklarını ifade ederek sözlerini bitirdi.
Okul Müdürü Kadir Şimşek ise söz alarak, iş adamlarına okuldan üniversiteyi kazanan öğrencilere verdikleri burs katkısından dolayı öğrenciler ve okul adına teşekkürlerini bildirdi.
Şimşek, konuşmasında ayrıca okulun dış cephesinin tamir ve boyasını yaptıkları için Nakış İnşaat yetkililerine teşekkür etti.
Programın ardından iş adamlarına günün anısına protokol üyeleri tarafından plaket verildi.