Alaca Anadolu İmam Hatip Lisesi, Kur'anı güzel okumada Çorum birincisi oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından her yıl yapılan ve bu yıl Çorum Yıldırım Beyazıt İHO'nun organize ettiği İmam Hatip Ortaokulları arasında Genç Nida Kızlar Kur'an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması Çorum Erol Olçok Anadolu İmam Hatip Lisesi Camisinde yapıldı.

Alaca Anadolu İmam Hatip Lisesi Ortaokul Bölümü 6-D sınıfı öğrencisi Sevde İşcen, İmam Hatip Ortaokulları arası Genç Nida Kızlar Kur'an-ı Kerimi güzel okuma yarışmasında 20 okul arasında Çorum 1.si oldu.

Alaca Anadolu İmam Hatip Lisesi, Ezan Okuma, Hutbe Okuma, Kur'an Okuma, Hafızlık, Arapça Şiir Okuma, Arapça Şarkı Söyleme, Arapça Metin Canlandırma yarışmalarında her yıl Çorum Birincilikleri elde ederek başarısının tesadüf olmadığını kanıtladı.

Okul Müdürü Kadir Şimşek; "İmam Hatip Ortaokulları arasında yapılan Genç Nida Kızlar Kur'anı Kerimi Güzel Okuma Yarışmasında Çorum Birincisi olarak büyük bir başarıya imza atan öğrencimiz Sevde İşcen'i ve onu çalıştıran öğretmenimiz Rahime Avşar'ı tebrik ediyorum. Ayrıca kızımızı yetiştiren anne ve babasını da tebrik ediyorum" dedi.

Okul Müdürü Kadir Şimsek, öğrencisi Sevde İşcen'i başarısından dolayı kutlayarak, çeyrek altınla ödüllendirdi.