Kalecikkaya Hıdırellez Kültür Festivali Mayıs ayında Alaca’da yapılacak.

Çorum Kırım Türkleri Kalecikkaya Köyü Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilen Geleneksel Kalecikkaya Köyü Hıdrellez Kültür Festivali, 13 Mayıs Pazar günü Alaca’da yapılacak.

Festival hazırlıkları kapsamında bir dizi ziyaretlerde bulunan Dernek Başkanı Yaşar Tatar, Başkan Yardımcısı Hüsnü Güngör, Muhasip üyeler Veis Taşdemir, Hacı Kaya, Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Günay ve Kalecikkaya Köyü birinci azası Doğan Seçkin, Alaca Kaymakamı Ramazan Kurtyemez ve Belediye Başkanı Muhammet Eyvaz’ı ziyaret ederek Mayıs ayında gerçekleştirilecek festival ile ilgili bilgi alış verişinde bulundular.

Bu yıl 14.’sünün düzenleneceği Kalecikkaya Köyü Hıdrellez Kültür Festivali hakkında bilgiler veren Dernek Başkanı Yaşar Tatar, gerçekleştirilecek Hıdrellez Kültür Festivali’nde Türkiye’den ve dünyanın çeşitli yerlerinden bütün Tatar Temsilcilerini ve camiasını buluşturmayı hedeflediklerini söyledi. Tatar, “ Mehteran gösterisi, Kırım Folkloru, Tatar Sanatçılar, dünyaca ünlü sanatçı (dombıra) Arslanbek Sultanbekow, Tatar Güreşi, Tatar Mutfağına ait ikram ve birçok sürprizlerin yer alacağı Kültür Festivalimize yoğun ilgi olacağını umuyoruz.

Kalecikkaya Köyü Hıdrellez Kültür Festivalimize tüm halkımızı bekliyor, Festivalin, birliğimizi, dirliğimizi pekiştirmesini diliyoruz. Festival hazırlıkları kapsamında, Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül, Alaca Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Belediye Başkanı Muhammet Eyvaz, İl Kültür Müdürü Ömer Arslan, Sungurlu Adalet Kalkınma Partisi İlçe Başkanı İlyas Özkan ve Sungurlu Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yılmaz beyleri ziyaret ederek değerli görüşlerini aldık” dedi.

KALECİKKAYA KÖYÜ HIDRELLEZ KÜLTÜR FESTİVALE VELİ ÇAYIRI’NDA

Kalecikkaya Köyü Hıdrellez Kültür Festivale hazırlıkları kapsamında Belediye Başkanı Muhammet Eyvaz’ı ziyaret eden Çorum Kırım Türkleri Kalecikkaya Köyü Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yaşar Tatar ve beraberindeki heyet, Başkan Eyvaz ile festivalin yapılacağı yer konusunda yaptıkları görüşme sonunda 14. Kalecikkaya Köyü Hıdrellez Kültür Festivali’nin 13 Mayıs Pazar günü, Alaca Belediyesi Veli Çayırı Mesire alanında yapılmasının uygun olacağı konusunda anlaşmaya varıldı.

ALACA KAYMAKAMI VE İL KÜLTÜR MÜDÜRÜ’NE KİTAP HEDİYE EDİLDİ

14. Kalecikkaya Köyü Hıdrellez Kültür Festivale hazırlıkları kapsamında ziyaretlerine devam eden, Çorum Kırım Türkleri Kalecikkaya Köyü Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkan ve Yönetim Kurulu üyeleri tarafından Alaca Kaymakamı Ramazan Kurtyemez ve İl Kültür Müdürü Ömer Arslan’a Abidin Özkan ve Ümit Özkan tarafından hazırlanan “Kırım'dan Çıktık Yola” kitabı ile Kazakistan Ahmet Yesevi Üniversitesi Hazırlık Sınıfları Dekanı Prof. Dr. Ahmet Güngör tarafından hazırlanan “Beylik” kitabı hediye edildi.