Hal içine öncelikle asfalt atılacak. Ardından ise yeşillendirme çalışmaları yapılacak. Çeşitli bölgelerine saksı çiçekleri dikilecek ve uygun görülmesi durumunda kaldırımları da yenilenecek. Yeşillendirme çalışmalarının ardından kamelyalar koyulacak. Kamelyalar; burada bulunan esnafın ve öğrencilerin rahat bir şekilde kullanabileceği şekilde dizayn edilecek. Yapılacak çalışmalarla birlikte hal içi Alaca’nın yeni cazibe merkezi haline gelecek.

BAŞKAN EYVAZ, ESNAFLA SOHBET ETTİ
Halin içinde yapılan çalışmaları inceleyen Belediye Başkanı Muhammet Esat Eyvaz, yapılacak çalışmalar hakkında da esnafa bilgiler verdi. Hal ile ilgili esnafın sıkıntılarını da dinleyen Başkan Eyvaz, yapılacak çalışmalarda esnafın fikirlerine de önem verdiklerini belirtti. 

HAL TRAFİĞE KAPATILACAK
Yeni yapılacak çalışmalarla birlikte halin trafiğe kapatılacağını vurgulayan Başkan Eyvaz, “Halin içerisinde öncelikle asfalt çalışması yapacağız. Daha sonra ise yeşillendirme çalışmaları yaparak ardından vatandaşların rahat bir şekilde oturabileceği küçük kamelyalar yapacağız. Bununla birlikte hem esnaf hem de vatandaşlar rahat bir ortama kavuşacak” dedi.